Topluma Destek Derneği tarafından gerçekleştirilen  etkinlikler kapsamında 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısı ile de Av. İkbal Aytaç’ın konuşmacı olarak katıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi.

20 Kasım, 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanıyor. Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”yi imzalamış ve o tarihten bugüne 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu yıl çocuklar için bu özel gününün teması ‘her çocuk için daha iyi bir gelecek’ olarak seçildi. Bu kapsamda Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de farkındalık etkinlikleri gerçekleştirilirken Topluma Destek Derneği de bir söyleşi gerçekleştirildi

Topluma Destek Derneği tarafından Çanakkale Kent Konseyi toplantı salonunda  20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde bir söyleşi gerçekleştirildi.  Çanakkale Barosu Avukatı Av. İkbal Aytaç ile çocuk hakları üzerine gerçekleştirilen konuşmada, hak ihlalleri ve çocuk hakları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.  Yapılan söyleşinin ardından Çanakkale Barosu Avukatı Av. İkbal Aytaç’a katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Şerife Erdem