Yaşadığımız coğrafyanın bize sunduğu en büyük zenginliklerinden biri de bereketin simgesi zeytin ağacı. Her yıl binlerce ton zeytinin toplandığı Çanakkale’de  Pazar tezgahlarında  da zeytinler yerini aldı.
Çanakkale’nin  coğrafi işaretli ürünlerinden bir tanesi olan zeytinyağı, yörede yetiştirilen kaliteli zeytinler pluşturuyor. Yaşadığımız coğrafyanın bize sunduğu en büyük zenginliklerinden biri olan bereketin simgesi zeytin ağaçlarından toplanan zeytinler sofralarımızı donatırken, Kasım ayının gelmesiyle beraber şehrin her yerinde zeytin tezgâhları bulabilmek mümkün hale geldi.  Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de Kasım ayının başlaması ile hasatlar yapılmaya başlanmıştı. Fabrika ürünleri yerine kendi hazırladığı zeytini daha çok tercih eden Çanakkale  halkı, sezonun başlaması ile birlikte hazırlıklarına başladı.

Bölgemizin vazgeçilmez ürünlerinden biri olan zeytin  Pazar tezgahlarında yerini aldı.  Kasım ayının başında başlayan hasat sezonu ile  tezgahlara gelen zeytinlere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, kışlık zeytin yapmak için pazardaki tezgahlardan alışveriş yapıyor.  Çanakkale Merkez başta olmak üzere İlçe ve köylerde kurulan halk pazarında, Pazar tezgahlarına inen zeytinlerin kilosu 10 TL’den başlayarak 15 TL’ye kadar çıkıyor.
 
Şerife Erdem