Pandemi sürecine ilişkin şok itiraf geldi. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu zor dunuma dikkat çekti, yaşanılanı çok çarpıcı bir ifade ile şöyle özetledi;
“Salgın ile mücadelede Yanlışları düzeltmekten, doğruları anlatmaya zaman kalmıyor!”
EKSTRA 300 BİN ÖLÜM…
Pandemi’ ye karşı etkili tedbirleri anlatmak adına sık sık kamuoyunu bilgilendirmelerine devam eden Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener, böyle gider ise yaşanılacak ürkütücü bir gerçeğe de vurgu yaptı.
“Avrupa’da durum daha da kötüye gidecek…
Enfeksiyon önlemlerinin kaldırılması… MASKE zorunluluğu…
300 bin ekstra ölüme sebep olacak…”

-------------------------------------------
BİLİM KURULU ÜYESİ ŞENER’DEN, ÜRKÜTEN AÇIKLAMA; 
“BÖYLE GİDER İSE, BEDEL ÇOK AĞIR OLUR…”
-------------------------------------------

Çanakkale kamuoyunun adını ezber ettiği isim, son duruma dikkat çekti. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ağır bedel ödememek için bir kez daha aşı’nın önemine, Pandemi’ ye önlem olan kuralların neden gerektiğini tekrarladı. 
Sözlerini Avrupa’ dan bahsederek sürdüren Bilim Kurul üyesi Prof. Dr. Şener; “Avrupa’da ödenecek olan Ağır bir bedel… İşte bu yüzden hala ısrarla… Aşınızı olun; maske+ mesafe+ hijyenden taviz vermeyin diyorum!” ifadesini kullandı.
Pandemi’nin başladığı tarihte, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev alan, aylarca bıkmadan usanmadan, ısrarla kamuoyunu bilgilendiren paylaşımlarda bulunan önlemlerin önemine değinen Prof. Dr. Şener, yeni görev eri İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nden sesini yükseltti. Kişisel sosyal medya hesabını takip eden, başta Çanakkalelileri de uyardı.
Prof. Dr. Alper Şener’ in, Covit-19 ‘da gelinen son durumu özetleyen sözleri, hayli manidar tek bir cümle içinde geldi.
Vaka tablosu hızla kızaran Çanakkale’ye, adeta; “Sarsıl ve kendine gel..” dedi.
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener, Avrupa için kötü senaryoyu da masaya yatırdı.
300 bin ekstra ölümün, Avrupa’da yaşanabileceğine vurgu yapan Bilim Kurul üyesi;”Avrupa’da durum daha da kötüye gidecek…” dedi.
“Enfeksiyon önlemlerinin kaldırılması… MASKE zorunluluğu…ve benzeri önlemleri askıya alan Avrupa’da, bu 300 bin ekstra ölüme sebep olacak…
Kısacası, ödenecek olan ağır bir bedel.. şte bu yüzden hala ısrarla… Aşınızı olun; maske+ mesafe+ hijyenden taviz vermeyin diyorum!” çıkışına imza attı.
Bireysel olarak canımızın istediğini, toplumsal olarak da işimize geleni yaparak, bir salgın hastalığı kontrol altına almanız mümkün olamayacağını vurgulayan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener;
“Bilimin Çağrılarına uymak lazım… AŞI’larımızı olmalıyız, MASKE - MESAFEDEN taviz vermemeliyiz…Maalesef ki, içinde bulunğumuz durumun özeti tam da bu” diyerek, o durumu tek cümlede dile getirdi; “Salgın ile mücadelede Yanlışları düzeltmekten, doğruları anlatmaya zaman kalmıyor!”

Cuma Deren