Aşı karşıtlığı başta, Aşı'nın önemini anlamamakta direnenlere, Cengizhan' ın tarihe geçen sözü ile seslenen isim, Bilim Kurulu Üylesi Prof. Dr. Alper Şener oldu.

Aşı, Maske, Mesafe ve Hijyenin önemine bir kez daha vurgu yapan Şener, Cengizhan' ın tarihe geçen o sözünü tekrarladı;
“Bir Çivi Bir Nalı, Bir Nal Bir Atı,  Bir At Bir Komutanı, Bir Momutan Bir Orduyu,
Bir Ordu Koca Ülkeyi Kurtarır..."

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener, Hipototam'ı kızdıran bir Kurbağa'nın 'ağzım su dolu' bahenesinin geçctiği hikayeyi de,  sosyal medya hesabından paylaştı.
Alper hoca sözü; "Hala anlamamak için israr edenlere…!" demeye getirdi.

--------------------------------------
Bilimsel Veriler İkna Etmiyor...
BELKİ ŞİMDİ ANLAYAN ÇIKAR...!
--------------------------------------

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ölümcül salgın inanmazlığına, kıssadan hisse ifadeler ile yüklendi. 
"Hala anlamamak için israr edenlere…!" diyerek söze giren Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener;  
" 'Size ne benim AŞI olup olmamamdan' diyenlere…  Salgını Türkiye’de bir gün önce kontrole alsak, 200 kişinin hayatı kurtulur! Bilmem anlatabildim mi?" diyerek veryansın etti.
 Alper hoca, Cengiz Han’ın tarihe geçen sözünü tekrarladı:
“Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu koca ülkeyi kurtarır. AŞI- MASKE- MESAFE - HİJYEN…" vurgsuu yaptı.
Aşı karşıtlığı başta, Aşı'nın önemini anlamamakta direnenlere, Cengizhan' ın tarihe geçen sözü ile seslenen isim, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, bununla da yetinmedi.
Hipototam'ı kızdıran bir Kurbağa'nın 'ağzım su dolu' bahenesinin geçctiği hikayeyi de,  sosyal medya hesabından paylaştı.
Alper hoca sözü; "Hala anlamamak için israr edenlere…!" demeye getirdi.

AŞI KARŞITLARINA, 'KURBAĞA HİKAYESİ..'
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener, sosyal medya hesabından, anlayana sözlerini bu kez bir hikayeyi aktararak tekrarladı.
İşte o hikaye; "Günün birinde ormanda bir olay olmuş…herkesin bir fikri olduğu için konuşmaya başlamışlar…bakmışlar kurbağa suskun!
- “kurbağa kardeş, pek konuşmuyorsun, hayırdır?" diye sormuşlar. kurbağa da;
-“ağzım su dolu, konuşmam için önce bu suyu yutmam lazım! sizi dinlemek, şimdilik benim için fazlasıyla kafi. hem sizi dinlerken ağzımdaki bu suyu yani bilgilerimi yani beni besleyen şeyleri daha rahat hazmediyorum." demiş.
kurbağanın bu artistlik yanıtı karşısında hipopotam birden söze girip
-  "bir soru sorduk, on tane laf ettin! iyi ki pek konuşmuyorsun! hem senin ağzın su dolu da, bizimkinde çamur mu var? senin yuttuğun su, benim bir yerimi serinletmez!" demiş….
kurbağa altta kalır mı, yapıştırmış cevabı;
-“haklısın hipopotam kardeş, ben senin kadar su israf edemiyorum ama senin bahsettiğin su ile benim bahsettiğim su arasında kocaman bir derya var!" demiş…"
Fazla söze gerek yok!
Bilim Kurulu üyesi, Prof. Dr. Şener, "AŞI’nızı olun, MASKEnizi  takın, MESAFE’nizi koruyun, HİJYENİ ihmal etmeyin!"  çağrısı arıdndan, "Sorular üzerine…F" başlığı açtı ve şu bilgleri paylaştı;
"AŞI’lılar ile AŞI’sızlar aynı oranda virüsü bulaştırır mı?
HAYIR…Çünkü virüs yükü AŞI’lılarda daha erken negatif olur! Ev içi bulaş çalışmalarını bu konuda çok dikkate almak doğru olmaz…Temas süresi ve sıklığı ev içinde çok farklı!"

Cuma Deren