KADIN KOLLARI BAŞKANI DA KERVANA EKLENDİ.
Çanakkale siyaset kamuoyu, hafta sonu ardı ardına gelen istifa haberlerine şaştı kaldı.
İstifalar karşısında bir çok değerlendirme geldi. En dikkat çeken ifadelerden biri tam da şöyle idi;
 “Gelecek’ de geleceği göremeyenler, gelecekten vazgeçti..”

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi, Çanakkale’de günün konusuna dönüştü.

İSTİFA NEDENİ İÇİN MANİDAR İFADE;
“AKKOYUN, UYUMSUZ BİR İL BAŞKANI..!”
Parti içinde yaşanan sıkıntılar ve açık açık il Başkanı Akkoyun’ a gösterilen tepki, istifaların başlıca gerekçesi olarak dile geldi.
Gelecek Partisi için hafta sonu hayli hareketli geçti. Biga ve Çan Kurucu İlçe Başkanları Yönetimleri ile istifa ettiklerini açıkladı.
Biga İlçe Başkanı Pelin Alkan Güçlü, Çanakkale Merkeze taşındığı için istifa ettiğini açıklarken, Gelecek Partisi Kurucu Çan İlçe Başkanı Ferudun Algan ise, İl Başkanı ile aralarında yaşanan uyumsuzluk nedeni ile istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.
----------------------------------
GELECEK’ DE İSTİFA FURYASI
---------------------------------
Bu gelişmeye, siyaset kamuoyu da şaşa kaldı. Hafta Sonu Gelecek Partisinde İstifalar Peş Peşe Geldi
Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi’ nden gelen istifa haberleri, siyaset kamuoyunun en çok konuştuğuna döndü.
Öce Çan, ardından Biga, sonra da Kadın kolları Başkanı’nın istifa kararı, Gelecek Partisi için şok eden gelişme oldu.
Çanakkale’de hızlı yapılanmaya geçip, teşkilatlarının bir kısmını kuran, ancak zaman zaman parti içinde yaşanan sıkıntılar ile gündem olan Gelecek Partisi’nden ardı ardına istifal haberleri gledi.
Gelecek Partisi için hareketli geçen hafta sonunda, önce çan, ardından da Biga’ dan istifalar geldi.
Biga ve Çan Kurucu İlçe Başkanları Yönetimleri ile istifa ettiklerini açıkladı. Gelecek Partisi Kurucu Biga İlçe Başkanı Pelin Alkan Güçlü, Çanakkale Merkeze taşındığı için istifa ettiğini açıklarken, Gelecek Partisi Kurucu Çan İlçe Başkanı Ferudun Algan ise İl Başkanı ile aralarında yaşanan uyumsuzluk nedeni ile istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.
 
12 Aralık 2019 tarihinde Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi parti konumuna yükselen Gelecek Partisi, ülke çapında hızla teşkilatlarını kurmaya başlamıştı. Ancak zaman zaman parti içinde yaşandığı gözlenen sıkıntılar dilden dile dolaşmıştı.
Çanakkale’deki istifalara nedenin de, parti iyi sıkıntılardan kaynaklandığı, dile gelen istifayı vardıran nedeni anlatır mesajlarda geçti.
ÇARPICI VURGU; UYUMSUZ BAŞKAN…
“İl Başkanı İle Çalışmak İstemediğim İçin İstifa Ediyorum”
Gelecek Partisi Kurucu Çan İlçe Başkanı  Ferudun Algan, işlerinin yoğunluğu ve İl Başkanı ile uyumsuzluk sebebi ile Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve yönetimi ile birlikte istifa ettiğini duyurdu.
İstifa açıklamasında şu ifadelere yer verildi “04.06.2020 Tarihinde severek atanmış bulunduğum, Gelecek Partisi Kurucu Çan İlçe Başkanlığına gurur ve onur duyarak devam ettim. Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu'yla yürümek benim için onur ve gurur oldu. Fakat…Yoğun olan işlerim ve kısıtlı zamanım sebebiyle… Ayrıca 8 ay önce atanan yeni İl Başkanıyla ve yönetimiyle uyumsuz olduğum ve birlikte çalışmak istemediğim için bana layık görülen Gelecek Partisi Kurucu Çan ilçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Bu karara dayanarak 30.10.2021 Tarihinden itibaren Kadın Kolları Başkanım, Gençlik Kolları Başkanım ve tüm yönetimim dahil olmak üzere görevlerimize son verme kararı almış bulunmaktayız”
Parti üyelikleri ile Gelecek Partisine hizmet edeceklerini de belirten Algan; “Parti üyeliklerimizle birlikte Genel Başkanımız sn. Ahmet Davutoğlu ‘nun yolunda ve izinde yürümeye devam edeceğiz. Gelecek Partisi ‘ne gönül vermiş biz kurucular olarak partimizle hiçbir sorunumuz yoktur. Biz Partimize ikna edilenler değil, inananlar olarak  bu Bayrağı kalbimizde, ruhumuzda, fikrimizde taşımaktan onur ve gurur duyacağız. Bundan sonra hiç bir parti mensubu olmak gibi bir çabamın olmadığını belirtmek isterim. Ben yoluma ve ilk siyasi hayatıma Gelecek Partisi’nde olarak başladım ve Gelecek Partisi olarak da devam edeceğim. İlçe Başkanlığı yaptığım süre zarfı içerisinde kalp kırmışlığım olmasa da, bir yanlışım bir kusurum var ise affınıza sığınırım ve helalliğinizi isterim” dedi.
Merkeze Taşındığım İçin İstifa Ediyorum…
Gelecek Partisinden bir istifa haberi de Biga'dan geldi.  Gelecek Partisi Kurucu Biga İlçe Başkanı Pelin Alkan Güçlü de ilçe Başkanlığından işlerinin yoğunluğu nedeni ile istifa ettiğini duyurdu.
 Pelin Alkan Güçlü yaptığı yazılı açıklamada; “04.06.2020 Tarihinde bir önceki il başkanımız Hüseyin Yıldırım öncülüğünde severek atanmış bulunduğum, Gelecek Partisi Kurucu Biga İlçe Başkanlığına gurur ve onur duyarak devam ettim. Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Sayın Ahmet DAVUTOĞLU'yla yürümek benim için onur ve gurur oldu. Fakat…Kurmuş olduğum işten dolayı Çanakkale merkeze taşınmam sebebiyle. Gelecek Partisi Kurucu Biga ilçe Başkanlığı görevimden İstifa ediyorum. Bu karara dayanarak 30.10.2021 Tarihinden tüm yönetimim dahil olmak üzere görevlerimize son verme kararı almış bulunmaktayız.. Parti üyeliklerimizle birlikte Genel Başkanımız sn. Ahmet Davutoğlu ‘nun yolunda ve izinde yürümeye devam edeceğiz. Gelecek Partisi ‘ne gönül vermiş biz kurucular olarak partimizle hiçbir sorunumuz yoktur. Biz Partimize ikna edilenler değil, inananlar olarak  bu Bayrağı kalbimizde, ruhumuzda, fikrimizde taşımaktan onur ve gurur duyacağız. İlçe Başkanlığı yaptığım süre zarfı içerisinde kalp kırmışlığım olmasa da, bir yanlışım bir kusurum var ise affınıza sığınırım ve helalliğinizi isterim” ifadelerini kullandı.
Yapılan Etkinliklere Katılmıyorlar
Yapılan istifa ve ardından yapılan açıklamalara yönelik yazılı bir açıklama yapan Gelecek Partisi İl Başkanı Yiğit Akkoyun,   “Pandemi dönemindeki yasakların kaldırılmasının hemen ardından İl Yönetimindeki arkadaşlarımız ile çalışmalarımıza hızla başladık. İlçe ziyaretleri, köy ziyaretleri, özel hafta vb. tüm etkinliklerde faaliyetlerimizi sürdürdük.
Bu süreçte il yönetiminden bazı arkadaşlarımız, kadın kolları başkanımız,  gençlik kolları başkanımız ve bazı ilçelerimizde yapılan çalışmalara katılım sağlanmaması,  
toplantılara mazeretsiz şekilde katılmaması,  Ankara Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız ile yaptığımız istişareler sonucunda İl Yönetimindeki bazı arkadaşları, İl Kadın Kolları Başkanı, İl Gençlik Kolları Başkanı ve bazı ilçelerimizde revize yapılması gerektiği kararını aldık.
Bu yenilenme sürecinde; İl Gençlik Kolları Başkanlığına Berkan Mert Yıldız, İl Kadın Kolları Başkanlığına Emine Ulugay getirilmiştir. Yeni görevlendirilen arkadaşlara yeni görevlerinde başarılar dilerim” dedi.
Cuma Deren