Sağlık bakanı Dr. Koca  verileri açıkladı. Ürküten tablo karşısında, çok net konuştu;
"BÜYÜKLERİMİZ DİKKATLİ OLMALI.."

Dünyayı etkisi altına alan ve halen süren Pandemi'nin Türkiye üzerindeki etkileri korkutuyor.
Sağlık Bakanı Koca, kişisel Twetter hesabındran Tükiye' ye seslendi.
"1 AYIN verilerine göre; yeni vakaların %1,38’i 0-4 yaş, %4,86’sı 5-9 yaş, %16,24’ü 10-14 yaş, %12,94’ü 15-19 yaş grubundan.
19 YAŞ ALTI YÜKSELİŞTE...

Buna göre, 19 yaş ve altının vakalar içindeki oranı %35,42.
Fakat virüs, bu grupta genel olarak soruna yol açmıyor.
Büyüklerimiz dikkatli olmalı.." uyarısında bulundu.

--------------------------------------
CORONA HALEN ARAMIZDA
BÜYÜKLERİMİZ RİSK ALTINDA..
--------------------------------------

ÖLÜMCÜL VİRÜS COVİD-19'  un oluşturduğu tabloyu dile getirip, Büyüklerimizin risk altında olduğunu tekrarlayan isim, Sağlık Bakanı Dr.  Fahrettin Koca oldu.
Bakan teweet atıp, çağrısını yapıt; "Büyüklerimiz dikkatli olmalı.."
Sık sık çağrı yapıp, Aşı' ya dikkat çeken Bakan Koca, önceki gün çağrısını tekrarlamıştı. "Hastalarımızın 'Aşınızı olun!' uyarılarına kulak verin.
Bilim insanları virüsü, hastalığı ise asıl yaşayanlar biliyor. En çok da, hiç aşı olmayanlar veya aşılarını eksik bırakanlar. Lütfen aşınızı yaptırın." ifadelerini kullanmıştı.
Bakan Dr. Koca; "Aşılarını yaptırdığı halde Covid-19’a yakalanan ve hasta olan da var. Ama hiçbiri keşke aşı olmasaydım demedi.
Aşı hakkında en gerçekçi fikre sahip olanlar Covid-19’u aşı yardımıyla atlatanlardır.
Lütfen bugün aşınızı yaptırın." çağrısını dün de tekrarladı.
Sağlık Bakanı Koca'nın, Büyüklerimizi, anne, baba, dede, babaanne ve anneannelerimizi korumak zorunda olduğumuzu dile getirir ifadeleri ise, son bir ayın rakamları üzerinden geldi.
Türkiye haritası üzerinde,. vaka durumunu kamuoyu ile paylaşan Bakan Koca, kişisel twetter hesabından yine çarpıcı ifadeler yüklü bir paylaşımda bulundu.
"1 AYIN verilerine göre; yeni vakaların %1,38’i 0-4 yaş, %4,86’sı 5-9 yaş, %16,24’ü 10-14 yaş, %12,94’ü 15-19 yaş grubundan." diyerek, güncel durumun altını çizerken Bakan Koca, ardından da;"19 YAŞ ALTI YÜKSELİŞTE..." uyarısı yaptı.
Verilmer üzerinden konuşan ve uyarıların sürdüren Bakan Koca; "Buna göre, 19 yaş ve altının vakalar içindeki oranı %35,42.
Fakat virüs, bu grupta genel olarak soruna yol açmıyor.
Büyüklerimiz dikkatli olmalı.." uyarısında bulundu.

VAKTİ GELEN, LÜTFEN AŞI' YA..
Salgını sonlandırmada, kararlı ve ısrarcı olduklarının altını çizen Bakan Dr. Fahrettin Koca, İkinci doz ve hatırlatma dozu aşılarının zamanı gelen çok sayıda vatandaş bulunduğuna dikkat çekip;
"Vatandaşlarımızın, Vakit kaybetmeden aşılarını tamamlamaları gerekmekte. Bu, önce kendileri sonra tüm toplum için hayati önemde bir davranıştır.
Salgınla mücadelede sağlığınız için kararlı ve ısrarcıyız." dedi.

Cuma Deren