2017 senesinden bu yana İSOFF tarafından uluslararası East European Tout Terraın Serıes Türkiye ayağı olarak düzenlenen Baja Troia Turkey, bu yıl da  gerçekleştiriliyor. Baja Troia Turkey’in Çanakkale ayağı  28-31 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek  yarışmalar macera tutkunları da heyecanla bekliyor.

Geçtiğimiz yıl pandemi dolayısı ile gerçekleştirilemeyen ancak bu yıl yapılması planlanan Baja Troia Turkey’in Çanakkale ayağı ile ilgili düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.   28-31 Ekim tarihleri arasında yine Çanakkale’de start alacak,  Ralli ve Raid kategorilerinde yapılacak bu zorlu yarışta, Türkiye’den ve dünyadan tanınmış off-road ekipleri start alarak hem off-road etaplarını hem de yüksek hızlı performans etaplarını kat edecekler. Truva Oteli'nde yapılan basın toplantısında, TOSFED Çanakkale İl Temsilcisi Mustafa KANSU ve İstanbul Off Road Kulübü-İSOFF’dan Baja Troıa Turkey Yarış Direktörü Selahattin Toper, Güvenlikten sorumlu Direktör Yardımcısı Hakan BETİR ve İSOFF Yönetim Kurulu üyesi Halil İbrahim Türkyılmaz organizasyon ile ilgili bilgi verdiler.

Çocukluğumun Geçtiği Çanakkale’de Yarışmak İçin Heyecanlıyım
2019 TOSFED Baja Kupası birincisi Çanakkaleli Off-road sporcusu Sertaş Tatar, yaptığı açıklamada Çanakkale’de yarışmaktan mutluluk duyduğunu belirterek “Bu sene Transanatolia, Tosfed Baja Kupası ve Doğu Avrupa Kupası (East European Tout Terrain Series ) yarışlarında yarışıyoruz. Toplam 10 yarışın benim gözümde en farklı olanı Çanakkale'de olacak olan Baja Troia Yarışı. Çünkü çocukluğumun büyük bir kısmının ve üniversite hayatımın geçtiği bu şehirde ilk kez yarışıyor olacağım" dedi.

Yarışçı Sayısı 100’ü Geçti
Kayıtların kapanmasına bir hafta kala yarışçı sayısı 100’ü buldu. 14’ü yabancı 50 ekibin kayıt yaptırdığı yarışta tanınmış yarış takımı İtalyan Rallıart da 8 araç ile Türkiye’ye geliyor. Yarışta İtalya, Romanya, Polonya, Yunanistan, Sırbistan ve Macaristan’dan gelen ekiplerin yanında, Türkiye’nin önde gelen otomobil yarışçıları da mücadele edecek. 4 gün sürecek bu yarışta ekipler Çanakkale ve Bayramiç sınırlarında off-road etaplarında rekabet edecekler. Yarışta ayrıca şehir içinde koşulacak bir Süper Seyirci Etabı da yer alacak.
 
İsmail Şen