Yoğun göç nedeni ile çoğu zaman Çanakkale kıyılarında zaman zaman bolca görülen deniz anaları bu kez ölü olarak sahile vurdu. Yeni Kordonda kıyıya vuran ölü denizanaları vatandaşları da tedirgin etti.

Yaz aylarında Çanakkale kıyılarında da görülen, Zehirli  Denizanaları,  hassas ve yumuşak ciltli olan insanlar üzerinde ciddi sorunlar yarattığı gözlenirken, zaman zaman kıyılarda oluşturdukları yoğunluk nedeni ile de vatandaşları tedirgin ediyorlar. Türklerine göre değişiklik gösteren denizanalarının Deniz Ciğeri' türünden olduğu fark edilen yüzlerce denizanası dün Yeni Kordonda kıyıya vurdu.

Uzmanların daha önce de verdiği bilgilere,  denizanalarındaki ölüm artışının küresel ısınma, evsel ve endüstriyel kirlilik, aşırı balıkçılık ve kıyısal alanda yapılan yapılaşmaya bağlı olduğunu belirtirken, ayrıca lodos ve poyrazın da artışta etkili olduğunu aktarıyor. Küresel iklim değişikliği, mevsimlerin sürelerini ve ortalama iklim verilerini oldukça etkilediği gibi kara, hava ve deniz canlılarını da etkiliyor.
 
Cuma Deren