Mevlid-i Nebi Haftası nedeni ile Ayvacık İlçe Müftülüğü ve Ayvacık İmam Hatip Lisesi tarafından Mevlid program düzenlendi.

Peygamber efendimizin alemlere rahmet olarak dünyaya geldiği doğumunun yer aldığı hafta her yıl Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlanıyor. Bu hafta kapsamında peygamberimizi anmak, güzel ahlakını öğretmek ve bilgi vermek amacı ile gerçekleştirilen etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Ayvacık İlçe Müftülüğü  ve Ayvacık İmam Hatip Lisesi tarafından  Mevlid program düzenlendi. Mevlid-i Nebi Haftası programı ilk olarak  Ayvacık İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi. Daha sonra Belediye Konferans Salonunda İlçe Müftülüğü tarafından  hazırlanan ‘Peygamberimiz ve Vefa Toplumu’ temalı Mevlid-i Nebi programı gerçekleştirildi.

Ayvacık İlçe Müftülüğü  ve Ayvacık İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştirilen  programa Kaymakam İlker Eker, İl Müftüsü Şükrü KABUKÇU, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren   İl Müftüsü Şükrü Kabukçu Peygamber efendimizin Vefaya ve topluma bakış açısı hakkında bilgiler verdi. Yapılan açılış konuşmasının ardından Ayvacık Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından ilahi dinletisi, Yeni Camii İmam hatibi Yusuf Noyan tarafından kuran-ı kerim tilaveti ve  sinevizyon gösterisi  yapıldı. Yapılan programın sonunda ise Ayvacık İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödülleri verildi.

İsmail Şen