Demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlık görevini yerine getiren Mahalle ve köy muhtarların  sorunlarının, talep ve  önerilerinin yerine getirilmesi amacı ile her yıl gerçekleştirilen  Muhtarlar günü Çanakkale’de de törenle kutlandı.

Demokrasinin temel taşı olan, büyük kentlerin yanı sıra hizmetin kırsala ve en ücra köylere bile ulaşmasında emeği büyük olan Muhtarları onurlandırmak, sorunlarını, taleplerini dile getirmek amacı ile 2015 yılında Cumhurbaşkanının kararı ile 19 Ekim Muhtarlar günü olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda her yıl gerçekleştirilen Muhtarlar Günü, bu yıl da Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen  törenle kutlandı. Çanakkale Muhtarlar Derneği tarafından gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Hakkı Uzun Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, Çanakkale Muhtarlar Deneği Başkanı Sarıbeyli Köy Muhtarı Şahin Arslan, Daire müdürler, siyasi parti temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı. 
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören Çelenk koyma programı ile başladı. Gerçekleştirilen çelek sunma programının ardından Okunan saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından program sona erdi.
 
Şerife Erdem