Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi girişinde trafiği rahatlatmak için yapılan, özellikle hastaneye giden sürücülerin kullandığı otoparkın girişi bakımsızlıktan çukura döndü. 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kepez Beldesinden Terzioğlu Yerleşkesine taşınma kararı alındığı zamanlarda, en çok konuşulan konulardan bir tanesi otopark olmuştu.  Artan nüfus, araç sayısı ve  çevre yolu da göz önünde bulundurulduğunda bölgenin yoğun trafiğe bağlı olarak  otopark sorunun yaşanabileceği günlerce Çanakkale Kamuoyunda  tartışılmıştı.  Ancak o dönemin şartlarında hastane çevresinde yapılan  otoparklar, hastaneye gidenler için yeterli olsa da otopark ihtiyacı her geçen gün artmaya başladı.  Vatandaşların git gide bölgede artan otopark ihtiyacına karşılık Hastane önündeki boş arazi değerlendirildi.

Hastanenin açılmasından yıllar sonra baş gösteren otopark sorununa çözüm olarak  hastanenin önündeki boş arazi otopark olarak kullanılmaya başlandı.  Ancak üstyapısı yetersiz olan otoparka giriş ve çıkışlarda sürücüler zor anlar yaşıyor.  Araç yoğunluğu dolayısı ile kullanıma açılan alanda üst yapının yetersiz olduğu toprak otoparkın girişinde de yer alan büyük çukur,  özellikle tabanı alçak olan araç sürücülerini zor sokuyor. Hastaneye gidebilmek için Otoparkı kullanan vatandaşlar, buranın üst yapısının yapılmasını, otopark girişindeki çukurun da yapılmasını talep ediyor.
 
Cuma Deren