Balık yemekten vazgeçemeyenlerin sofralarında görmeyi en çok tercih ettiği favori balıklardan biri olan lüfer, hafta sonu bolca avlanmasına rağmen fiyatlar bir türlü istenilen seviyeye inmedi. Çanakkale’deki balık tezgahlarında Lüfer’in kilosu 110 TL’den satılıyor.

Marmara Denizi’nde son gülerde yaşanan lüfer bolluğu, palamutta beklediğini bulamayan balıkçıların yüzünü güldürmüştü. Hatta  Biga ilçesine bağlı Aksaz Köyü Limanı’ndan avlanmak için denize açılan bir   balıkçı teknesi, avladığı 15 bin rekor sayıdaki lüfer balığıyla geri dönmüştü. Lüferde yaşanan bu bolluk Çanakkale’de tezgahlara yansımadı. Balık yemekten vazgeçemeyenlerin sofralarında görmeyi en çok tercih ettiği favori balıklardan biri olan lüfer, hafta sonu bolca avlanmasına rağmen fiyatlar bir türlü istenilen seviyeye inmedi. Balık halinde  Olta Lüferin kilosu 110 TL’den satışa sunuluyor. Genel olarak bakıldığında ise, koronavirüsün ardından yaşanan  müsilaj sorunu nedeni ile bu yıl balık fiyatları beklenenin altına bir türlü düşmedi.
Öte yandan tezgahın en ucuz balığı  İstavrit 25 TL, Karadeniz Palamutu 40 TL,  Tekir ise 60 TL’den tezgahlarda yer aldı.
 
Cuma Deren