Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yürütülen, "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde Ayvacık Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliğine bağlı proje üreticilerine Organik Yem Bezelyesi Tohumu dağıtıldı.

Türkiye'de organik tarımın yaygınlaştırılması tüm gelir gruplarının tüketebileceği organik ürünlerin üretiminin desteklenmesi, izlenebilirliğin tesis edilmesi,  etkin kontrol ve sertifikasyon sisteminin işletilmesi, organik ürün konusunda tüketici bilincinin artırılması amacı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen ve Çanakkale İl Tarım ve Orman  Müdürlüğü  tarafından yürütülen Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında Ayvacık’taki çiftçilere Organik Yem Bezelyesi Tohumu dağıtıldı.

Tarımda olduğu kadar hayvancılıkta da adından söz ettiren Çanakkale’de hayvanların daha iyi beslenmesi için de çiftçiler devreye giriyor. Bu kapsamda Çanakkale Tarım ve Orman Müdürülüğü de bir çok proje hayata geçirerek çiftçilere destek oluyor.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projelerden biri olan Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında Ayvacık ilçesinde Ayvacık Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliğine bağlı proje üreticilerine Organik Yem Bezelyesi Tohumu dağıtıldı. Tohum Dağıtımına; Çanakkale İl Tarım Ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Ayvacık İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Mehmet Emin Ekici, Ayvacık Organik Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Özcan Yılmaz, Teknik Personeller Ve Birlik Üreticileri Katıldı. Tohum dağıtımı programında bir konuşma yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ "Türkiye de ilk ve tek Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliği olan Ayvacık Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliğinde 34 üretici bulunmaktadır. Bu üreticilere ait 2028 adet büyükbaş hayvan ve 1.246,24 da alanda üretilen Organik Yem Bitkisi Organik tarım sertifikası almıştır. Ülkemizin nadide üreticilerinden olan Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliği üreticilerimize projelerimiz doğrultusunda gerekli yardımı ve desteği vermeye devam edeceğiz. Öncelikli sorunlarından olan ilçedeki mezbahanın Organik koşullara uygun bir şekilde kesim yapabilecek koşullara getirilmesinde katkı sağlamak için üreticilerimizin her zaman yanındayız" dedi.
Konuşmanın ardından Proje kapsamında Ayvacık Organik Kırmızı Et Üreticileri Birliği 34 Üreticisine toplam 850 kg Organik Yem Bezelyesi Tohumu dağıtımı yapıldı.
 
Cuma Deren