Yıllarca Çanakkale İl Müftülüğüne hizmet verdikten sonra emekliye ayrılan memur ve din görevlilerine yönelik vefa ziyaretleri gerçekleştiren Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası  emekli olan Mustafa Çan’ız ziyaret etti.

Çanakkale İl Müftülüğünde din görevlisi ya da memur olarak yıllarca görev yaptıktan sonra  emekliye ayrılan çalışanlara yönelik vefa ziyaretleri gerçekleştiren Çanakkale İl Müftüsü Şükrü KabukçuCamiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında, Müftülükte yıllarca çalıştıktan sonra  1982’de emekliye ayrılan Mustafa Çan’ı ziyaret etti.  Ziyarette Dünden bugüne Çanakkale İl Müftülüğünde yapılan çalışmalar konuşuldu.  Çalıştığı yıllara dair bilgiler veren Mustafa Çan, okulu derece ile bitirmesine rağmen öğretmen okulu yerine babasının isteği üzerine din görevlisi olduğunu belirterek  “Ben Biga’nın Kozçeşme kasabasında 1937 yılında dünyaya gelmişim.  Ben ilkokulu bitirdikten sonra babam beni din görevlisi yapmak istedi 6 arkadaşım ise öğretmen okuluna gitti.  Ailemiz biraz kalabalık aile olduğu için yazları kendi işimizde  çalışıyordum ve son zamanlarda da hafızlığa başladım. Askerlik dönüşü de mesleğe atıldım. 1959’da İntepe’de müezzin olarak göreve başladım.  Daha sonra Müezzin boşluğu oluşan Baklacı Camiine geldim.  Oradan da Gökçeada’ya memur olarak gittim.  2 Yıl 8 ay Gökçeada’da görev yaptım.  Daha sonra Eceabat’a tayinim çıktı ve 5 sene de orda kaldım.  1973 yılında da yeniden Çanakkale İl Müftülüğüne gelerek  9 yıl da burada görev yaptıktan sonra 1982’de emekli oldum” dedi.

Karşılıklı sohbet havasında devam eden Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren   Mustafa Çan, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’ya teşekkür etti.

Cuma Deren