Dünya Sağlık Örgütü ilk 6 ayda sadece anne sütü ile 2 yaş ve ötesine kadar da tamamlayıcı beslenmeyle beraber anne sütünün alımını önerilirken, mucize besin Anne sütünün  önemini anlatmak amacı ile  her yıl 1-7 Ekim Emzirme Haftası olarak kutlanıyor. Bu hafta kapsamında Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde de bir stant kurularak anne ve anne adaylarında Anne sütü hakkında bilgiler verildi.

Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılması amacı ile her yıl 1-7 Ekim Emzirme Haftası olarak kutlanıyor. Tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmak amacı ile gerçekleştirilen bu hafta kapsamında Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde  bir stant açılarak anne ve anne adaylarına, anne sütü hakkında bilgiler verildi. ‘Bebek Dostu Hastane’ ünvanına sahip Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde anne sütü ile beslenmenin önemini vurgulamak, emzirme hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler düzenlendi.  Düzenlenen bu etkinlikler kapsamında Hastanede yeni doğum yapan anneleri ziyaret eden Hastane yönetimi   anne sütünün önemi vurgulanırken günün anlamına yönelik  anne olan vatandaşlara  hediyeler takdim edildi.

Başhekim Op. Dr. Hasan Keser ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Melike Şahin’in katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde poliklinik katında stant kurularak anne sütünün ve haftanın önemi ile ilgili vatandaşlara bilgiler verildi.  Hastaneye gelen vatandaşlar  tarafından ilgiyle karşılanan stantta Anne Sütü ile ilgili  Hemşireler ve Gebe Okulu Ebeleri  tarafından bilgilendirmeler yapıldı.
 
Şerife Erdem