Geyikli Beldesine bağlı Dalyan Köyünde, dünyada sadece 8 tane  bulunan pembe kalp şeklindeki gölün çevresi elbirliği ile temizlendi.

Mavi, yeşil ve kahverengi olarak görmeye alıştığımız göllerin bazıları, yıl içinde sıcaklık değişimine bağlı olarak renk değiştiriyor. Dünya üzerinde sayıları fazla olmasa da pembe göller de var. Üstelik dünyada yalnızca 8 tane bulunan bu doğa harikası göllerden bir tane de Çanakkale’nin Bozcaada manzaralı Dalyan Köyünde yer alıyor.  Pembe renginin yanı sıra kalp şeklinde olan  göl, son yıllarda yoğun ziyaretçi almaya başladı. Turizme kazandırılması için yapılan çalışmalar devam ederken çevre temizliği  de yapıldı.

Elbirliği İle Temizlendi
Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu’nun da katılımı ile gerçekleştirilen Temiz Çevre, Temiz Yaşam etkinliği kapsamında Pembe renkli gölün çevresi elbirliği ile temizlendi.  Apılan temizlik çalışmasına katılan vatandaşlar gölün çevresindeki çöpleri topladı. Turizm potansiyeli her geçen gün artan gölün çevresinde yapılan temizlik çalışması sonrası bir değerlendirme yapan Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu “Beldemiz mücavir alanı Dalyan Köyündeki dünyada 8 adet bulunan pembe göllerden birisi olan Kalpli Göl etrafında Belediye personelimizle ‘Temiz Çevre, Temiz Yaşa’ etkinliğimizi gerçekleştirdik ve çöp konteynırlarımızı yerleştirdik. Gölümüzü ziyarete gelen tüm misafirlerimizden çevremize daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz” dedi.

Cuma Deren