Avrupa Birliği ile birlikte tüm dünyada geleneksel olarak her yıl, 23-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen, farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getiren Avrupa  Hareketlilik  Haftası etkinlikleri devam ediyor.

Çeşitli sportif etkinliklerin kutlanan Avrupa Hareketlilik  Haftasının  kapsamında Stadyumda Fitness etkinliği gerçekleştirildi.
Türkiye’de yaş, cinsiyet ve etnik köken gözetmeksizin 83 milyon ülke nüfusunun tamamının spor ve fiziksel aktivite ile bu projenin bir parçası olması hedeflenen Avrupa Hareketlilik  Haftasının  , tüm illerde  spor ve sağlıklı yaşam konularında farkındalık oluşturmakla birlikte, ülkenin spor, sağlık ve kültür turizmine katkı sunmak amacı ile gerçekleştirilen etkinlikler devam ediyor. Çanakkale’de 23 Eylülde BeActive Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlıklı Yaşam etkinlikleriyle başlayan hafta kapsamında da yapılan etkinlikler devam ediyor.  Çanakkale’de de devam eden etkinlikler kapsamında  Stadyumda vatandaşlar fitness yaptı. Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü katkıları ile devam eden etkinlikler kapsamında yapılan Fitnesse vatandaşların ilgisi de büyük oldu.  Fitness etkinliğine katılan vatandaşlar eğitimciler eşliğinde sağlıklı egzersizler yaptı.
 
İsmail Şen