Deniz Çöpleri Eylem Planı, Sıfır Atık Projesi ve Müsilaj Etkilerinin Araştırılması kapsamında Çanakkale’de düzenlenen toplantı sonrasında Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bakanlık yetkilileri, Çanakkale Belediyesi Birinci Sınıf Atık Geri Getirme Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bakanlık yetkilileri ile Çanakkale Belediyesi ortaklığında Çanakkale’de Deniz Çöpleri Eylem Planı, Sıfır Atık Projesi ve Müsilaj Etkilerinin Araştırılması toplantısı gerçekleştirildi.  Denize veya kıyıya atılmış, bırakılmış ya da çeşitli yollarla denize ulaşarak kalıcılık teşkil eden, insanlar tarafından denizlere atılan çöpler, deniz çevresine ciddi zararlar vermekte ve ekosistem ile ekonomide kayıplara neden oluyor. Bu kapsamda denizlerdeki kirliliği önlemek amacı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Deniz Çöpleri Eylem Planı hayata geçitilmişti. Öte yandan,  İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesinden hareketle ‘Sıfır Atık’ projesi hayata geçirilmişti.  Yaşanan çevre felaketine geçtiğimiz yıl Müzilaj da eklenmişti.  Marmara denizine kıyısı olan Çanakkale’de de görülen müsilaj denizlerdeki canlılara büyük zarar vermişti. Yaşanan bütün bu süreçleri değerlendirmek va yapılan çalışmaları yerinde görmek amacı ile Çanakkale Belediyesi ortaklığında Çanakkale’de Deniz Çöpleri Eylem Planı, Sıfır Atık Projesi ve Müsilaj Etkilerinin Araştırılması toplantısı gerçekleştirildi.
Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bakanlık yetkilileri ile birlikte üç konu görüşüldü.  Yapılan görüşmelerin ardından katılımcılar, Çanakkale Belediyesi Birinci Sınıf Atık Geri Getirme Merkezi’nde incelemelerde bulundular.  Ziyarette heyete eşlik eden Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar, merkez çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.
 
Haber Merkezi