Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD), Uluslararası dans gruplarının da sahne aldığı Tarihi Bodrum kalesinde, nefesleri kesti.
BUNUN ADI; “HALİKARNAS BÜYÜSÜ…” 
Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yanı sıra, Bodrum Belediyesi’ nin destekleriyle gerçekleştirilen Uluslararası ‘Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali’ nde, coşkunun adına dönüşen ÇAFAD, izleyenleri adeta büyüledi.
Festivalin en renkli görüntülerini oluşturup, coşku seli yaşatan gösterileri ile göz dolduran Çanakkale’nin markası ÇAFAD, tatil yöresi Bodrum’da bu kez ‘Yaza buruk’ değil, en coşkulu vedanın adı oldu.
-------------------------------------
FESTİVALE DAMGA VURDULAR
ÇAFAD İLE YAZ’A,
COŞKULU VEDA…!
----------------------------------------
ÇAFAD bu kez de Ege’ ye damga vurdu. Farklı yörelerin ezgilerinin yankılandığı Bodrum’da esen rüzgarın adı ÇAFAD oldu.
Tarihi Bodrum Kalesi, ÇAFAD’ ın omuz verdiği festivalde oluşan coşkuya tanıklık etti.
Çanakkale markası ÇAFAD desteği ile Bodrumlular unutulmaz bir festival yaşadı.
Sezonun son günlerine, tatil cenneti Bodrum’ da Dans ve Müzik Festivali apayrı bir renk kattı.
Ülkemizi Yut dışında başarı ile temsil eden Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) yurt içinde de Çanakkale başta olmak üzere bir çok renkli etkinliklere imza atıyor. 
Hafta sonu gerçekleşen Uluslararası dans gruplarının da yer aldığı, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yanı sıra Bodrum Belediyesi’ nin de destekleri ile hayata geçen Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali’nde,  ÇAFAD’ ın gösterileri izleyenleri adeta büyüledi.
BODRUM BODRUM OLALI, BÖYLE COŞKU YAŞAMADI
Farklı yörelerin ezgilerinin yankılandığı Bodrum’da ÇAFAD’ın da desteği ile unutulmaz bir festival gerçekleştirildi.
‘Çocuklara bir Türkü, bir dans öğretme’ felsefesi ile Selim Yazan Başkanlığında kurulan Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD), Gençlerin oluşturduğu Halk Dansları gurubu ile Dernek bünyesinde bir çok ulusal ve uluslararası festivale katılıp, hem Çanakkale’yi hem de kültürümüzü bu etkinliklerde tanıtırken bir çok organizasyonun da beynine, vaz geçilmezine dönüştü.
Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesinin desteklediği, ÇAFAD ogranizasyonu Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. 
Ülkemizin turizm cennetlerinden biri olan Bodrum’da yerli ve yabancıların da yoğun ilgi gösterdiği  Festivalde, Çanakkaleli dansçılar izleyicileri adeta mest etti.
FESTİVALDE, YOK YOK…
Ukrayna, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk gibi yabancı ülkelerin de yer aldığı Festivalde; Milas, Bodrum, Balıkesir, Hatay ve ÇAFAD ekipleri ardı sıra sahne aldı.
Özellikle Pandemi döneminde zor günler yaşayan esnafa da katkısı olan bu festival kapsamında gerçekleştirilen gösterilere, yerli ve yabancı turistler de yoğun ilgi gösterdi. 
COŞKUYA TANIK, TARİHİ KALE…
Bodrum Kalesi Sahnesinde gerçekleştirilen gösteriye Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Bodrum İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl başta,  vatandaşlar ve çok sayıda turist izleyici olarak katıldı.
Bodrum Kalesi sahnesinde gerçekleştirilen gösteri kortej yürüyüşü ile başladı.
Bodrum Marina’ da oluşturulan kortej eşliğinde, Bodrum Kalesi sahnesine gelen ekipler gösterilerini bu tarihi mekanda kurulan sahnede sundu. 
Gösteri öncesinde bir konuşma yapan Çanakkale Folklor Araştırma Derneği(ÇAFAD) Başkanı Selim Yazan, festival hakkında bilgiler verdi.
BODRUM’DAN TARİHİ ÇAĞRI
“GELENEK GÖRENEKLERİMİZİ GELECEK YÜZYILLARA AKTARMAK İÇİN,
GELECEĞİN GÜVENCİSİ ÇOCUKLARIMIZA, BİR TÜRKÜ , BİR HALK OYUNU ÖĞETELİM.. “
Selim Yazan, “Kültürümüze sahip çımaya çalışıyoruz. Geleneklerimizi, göreneklerimizi unutmamak ve gençlere, gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. 
Çünkü bizi bir arada tutan, bizi toplum olmaya, önemli bi ulus olmamızı sağlayan gelenek ve göreneklerimizden oluşan kültürümüz.” İfadeleri ardından sözlerini şöyle sürdürdü;
“Bu önemli gecede Halk Danslarının önemli temsilcileri de bizimle beraber oldular. 
Benim naçizane tavsiyem bu gelenekleri yaşatmak için geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza bir türkü, bir oyun öğretelim. Bodrum’ da bu çağrımızın bir kıvılcımı daha oluştu. ÇAFAD, Kültürümüzü ebedi kılmak iççin var ve var olmayla devam edecek. ” dedi.
Bodrum İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl ise yaptığı açıklamasında şunlar5 söyledi;
“Bu etkinliğin yapılmasında bana teklif geldiğinde memnuniyetle kabul ettim.
Gerçekten de hem bizler için hem de Bodrum için çok güzel bir etkinlik oldu. Bu güzel ekipleri bizlerle buluşturan ÇAFAD Başkanı Selim beye ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum”
Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan dans grupları, nefes kesen performanslarını sergilediler. 
Ukrayna, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk gibi yabancı ülkelerin de yer aldığı Festivalde Milas, Bodrum, Balıkesir, Hatay ve ÇAFAD ekipleri de sahne aldı.
Gösterileri büyük bir ilgi ile takip eden izleyiciler alkışları ile müziğe ve dansa tempo tuttular. 
Renkli anlara sahne olan Festival, emeği geçenlere verilen plaketlerin ardından son buldu.
HABER VE FOTOĞRAFLAR; Cuma Deren - Şerife Erdem