İl Örgütü, yasal süreci içinde Genel Merkeze Bilgi Vermedi. Görevden alındı bilinen Başkan, Ankara’ ya göre ‘Başkan’,  Çanakkale’ ye göre ‘Başkan değil’ çıktı..
SÜREÇ NASIL İŞLEDİ…
Hak, Hukuk, Adalet için, Başkan Genç harekete geçti.
Hakkında İl Başkanlığı’ nca Görevden alma kararı çıkan Lapseki ilçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, CHP Genel Merkezi’ne Resmi başvuru yaptı.  Karara itiraz etti.
İl Örgütü, durumdan Haberdar olduğu öğrenilen Ankara’ ya, Görevden alma kararını gecikmeli de olsa iletti.
Alınan bilgiye göre; Yeni haftada toplanacak Parti’ nin yetkili organlarında, Lapseki İlçe Başkanı’nın görevden alınıp alınmayacağı konusu, Genel Merkez gözünden masaya yatırılmış olacak.      
GÜNLER GEÇTİ, DEDİKODU KAZANI DA ÇOK KAYNADI,.,,
LAPSEKİ İLÇE BAŞKANI'NI İL, GELİBOLU' YU DEDİKODU GÖREVDEN ALDI…
CHP Lapseki İlçe Başkanı’nın görevden alındığı bilgisi, Parti kulislerinde tartışılır iken, bir iddia kulaktan kulağa yayıldı..
İddia dilden dile dolaştı, İl başkanlığı’ nın Gelibolu ilçe Başkanını da görevden aldığı şeklindeki asılsız olduğu öğrenilen ifadelerin, İki yakalı Çanakkale’de, hem Avrupa hem de Anadolu da yakasında, kulaktan kulağa ulaştığı öğrenildi.
--------------------------------------------
CHP’ DE BİR GARİP VAKA
KARAR VAR DA, ONAY MAKAMININ HABERİ YOK…
--------------------------------------------
Çanakkale siyaset kamuoyu, günlerdir bir kararı tartışır oldu. Onay makamının haberi olmayan karar, siyaset kamuoyunun adeta gündem maddesine dönüştü.
CHP Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, bir gerekçe gösterilip il başkanı Metin Ümit Ural’ ın imzası bulunan karar ile görevden alındı. Başkan Genç bu karardan haberdar oldu, ancak Onay Makamı, CHP Genel Merkezi’nin bu karardan bi haber olduğu anlaşıldı.
Hakkında görevden alma kararı verilen İlçe Başkanı’n Genç,  Başkent verilerini sorguladı. Online olarak kendisinin halen başkan olduğunu gördü. Çankaakle il başkanılğı, kararını aldıktan üç gün sonra, bu kararı Başkent’e göndermedi.
Görevden alındığı bilgisini edinen Başkan Genç, resmi itirazını CHP Genel Merkezine yaptı.
Bu gelişmeden il’ inde ahberi oldu,. Gecikmeli de olsa, alınan karar Ankara’ya iletildi. Çanakkale’nin kararını görüşecek Partinin İlgili organının toplantıları geçen hafta çoktan yapıldığından, kararın masaya yatırılması bu yeni haftaya kaldı.
Parti örgütünün dilinde, günlerdir tartışıldığı ve üzerine değerlendirmeler yapıldığı gözlenen konu için en çok edilen sözlerden biri de şu oldu; “İl Örgütü, yasal süreci içinde Genel Merkeze Bilgi Vermedi. Görevden alındı bilinen Başkan, Ankara’ ya göre ‘Başkan’,  Çanakkale’ ye göre ‘Başkan değil’ çıktı..”
CHP örgütünde günün konusuna dönüşen görevden alma gelişmesi için, dillerden düşmeyen bir değerlendirme ise şu ifadeler ile geldi;
“Lapseki ilçe Başkanı harekete geçmese, belki karar daha çok rafta kalacak, Başkan kendini başkan sanmayacak, oysa ki seçilmiş Başkan olarak kayıt üzerinde hep olacaktı.”
SÜREÇ NASIL İŞLEDİ…
Hak, Hukuk, Adalet için, Başkan Genç harekete geçti.
-Hakkında İl Başkanlığı’ nca Görevden alma kararı çıkan Lapseki ilçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, CHP Genel Merkezi’ne Resmi başvuru yaptı. Karara itiraz etti.  
-İl Örgütü, durumdan Haberdar olduğu öğrenilen Ankara’ ya, Görevden alma kararını gecikmeli de olsa iletti.
-Alınan bilgiye göre; Yeni haftada toplanacak Parti’ nin yetkili organlarında, Lapseki İlçe Başkanı’nın görevden alınıp alınmayacağı konusu, Genel Merkez gözünden masaya yatırılmış olacak.     
Erdem Sürek