Her biri ‘Çanakkale Ruhu’ yüklü öğrencilerini kutlayan isim, Çanakkale Koleji Lise Müdiresi Aynur İmre Demircan oldu.
‘’Eğitim, üretim içindir.” diyerek söze başlayan Okul Müdiresi, çarpıcı bir mesaja da imza attı.
Aynur İmre Demircan; “ Okul olarak temel felsefemiz bilgiyi üretime dönüştürebilen bireyler yetiştirmektir.
DÜNYA DEĞİŞİİYOR
Dünya değişiyor, endüstri 4.0’ ın eğitime yansımalarını doğru okumak ve eğitim hedeflerimizi doğru belirlemek zorundayız.
BİLEN DEĞİL, YAPABİLEN…
Eğitim yöneticisi olarak BİLEN değil, YAPABİLEN bireyler yetiştirmek gibi bir sorumluluğumuz var.” İfadelerini kullandı.
TÜBİTAK tarafından 2021 yılında ilk kez düzenlenen Liselerarası ‘Efficience Challenge’ Elektrikli Araba Proje Yarışması’na katılan Çanakkale Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Hayallerini gerçek kıldı.
Türkiye dereceleri elde ederek dünyanın en büyük teknoloji fuarı olan TEKNOFEST’ e davet edilen Mucit öğrenciler, iki aşamadan oluşan yarışmada başarı üzerine başarı yakaladı.
Proje tasarımı ve yazılımı aşamasında Türkiye 4’üncüsü olan Koleji’in her biri ‘Çanakkale Ruhu ‘ yüklü öğrencileri,  ‘AZİM’ adını verdikleri takımları ile TÜBİTAK’tan 15 bin lire teşvik ve geliştirme ödülü aldı. Elektrikli arabalarının Prototip üretimini de yaptı.
ÇANAKKALE’NİN İLK’İNE, TAKIMIN ADI
‘AZİM’ TAKIMI BAŞARDI, ADINI DA KOYDU;
İŞTE SİZLERE ‘AZİM…’
AZİM takımına, ÇTSO ile Kepez Belediyesi’ de sponsor oldu, gençler üretim için kolları sıvadı.
Mucit Liseliler, zoru başardı. Ürettikleri aracın adı, oluşturulan takım ile adaş oldu. O‘nun adı  ‘AZİM…’
-------------------------------------------------
LİSELİLER PROJELENDİRDİ, TÜBİTAK DESTEK VERDİ
ÇANAKKALE’NİN BİR İLK’İ DAHA OLDU.
ADI, ‘AZİM…’
---------------------------------------
Mucit lisesiler düşledi, Hayaller ‘Resmen’ Gerçek Oldu.. TÜBİTAK tarafından 2021 yılında ilk kez düzenlenen Liselerarası ‘Efficience Challenge’ Elektrikli Araba Proje Yarışması’na katılan Çanakkale Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Hayallerini ürettikleri Prototip araçla gerçek kıldı.
Elektrikli Araba Proje yarışmasında, Türkiye dereceleri elde ederek dünyanın en büyük teknoloji fuarı olan TEKNOFEST’ e davet edilen Mucit öğrenciler, iki aşamadan oluşan yarışmada başarı üzerine başarı yakaladı.
Proje tasarımı ve yazılımı aşamasında Türkiye 4’üncüsü olan Koleji’ in her biri ‘Çanakkale Ruhu ‘ yüklü öğrencileri,  ‘AZİM’ adını verdikleri takımları ile TÜBİTAK’tan 15 bin lire teşvik ve geliştirme ödülü aldı. Elektrikli arabalarının Prototip üretimini de yaptı.
ÇANAKKALE’NİN İLK’İNE, BAŞARILI TAKIMIN ADI
‘AZİM’ TAKIMI BAŞARDI, ADINI DA KOYDU;
“ İŞTE SİZLERE ‘AZİM…!’ “
AZİM takımına, ÇTSO ile Kepez Belediyesi’ de sponsor oldu, gençle üretim için kolları sıvadı.
Mucit Liseliler, zoru başardı. Ürettikleri aracın adı, oluşturulan takım ile adaş oldu. O‘nun adı ‘AZİM…’
30 Ağustos – 6 Eylül tarihleri arasında Kocaeli Körfez yarış pistinde yapılan yarışma ve elemelerde 40 araç arasında Türkiye 7’ncisi olan AZİM, tam bir Azmin Zaferi.
AZİM, TEKNOFEST’TE,
Çanakkale’nin ilk’i, AZİM, 21 Eylül – 26 Eylül tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havaalanı’nda yapılacak TEKNOFEST’te sergilenmeye değer bulundu.
AZİM elde ettiği bu başarısı ile Çanakkale’nin de gururu oldu.
Konu ile ilgili konuşan Çanakkale Koleji Lise Müdiresi Aynur İmre Demircan, her biri ‘Çanakkale Ruhu’ yüklü öğrencilerini tebrik etti.
‘’Eğitim üretim içindir.” diyerek söze başlayan Okul Müdiresi Aynur İmre Demircan; “ Okul olarak temel felsefemiz bilgiyi üretime dönüştürebilen bireyler yetiştirmektir.
DÜNYA DEĞİŞİİYOR
Dünya değişiyor, endüstri 4.0’ ın eğitime yansımalarını doğru okumak ve eğitim hedeflerimizi doğru belirlemek zorundayız.
BİLEN DEĞİL, YAPABİLEN…
Eğitim yöneticisi olarak BİLEN değil, YAPABİLEN bireyler yetiştirmek gibi bir sorumluluğumuz var. Dünyaya baktığımızda patent başvurusu yapan genç sayısı oldukça fazlayken ülkemizde neredeyse hiç yok. Çünkü bizler gece gece icat çıkarma mantığı ile yetiştirildik. Gece gece icat çıkarma sözleriyle yetiştirilen bir nesilden gece gündüz icat çıkaran bir nesle geçtiğimizde Ata’mızın işaret ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşacağız. İşte bu noktada başta eğitim kurumları olmak üzere toplumun tüm bireylerinin sorumluluğu var. Proje yapmanın mantığında projeye sponsor bulmak da vardır ve bu öğrencilere kaynak yaratma bilincini de kazandırır. Ancak bu noktada Çanakkale toprakları üzerinde kurulu olan dünya markası olduğunu iddia eden pek çok kurum Çanakkale’nin gençlerine inanmadı, güvenmedi ve destek olmadılar. Sadece Çanakkale Ticaret Se Sanayi Odası Başkanı sayın Selçuk SEMİZOĞLU ve Kepez Belediyesi Başkanı Sayın Birol ASLAN Çanakkale’nin gençlerine, eğitimcilerine inandılar. Bu güvenlerinden dolayı iki başkanımıza da çok teşekkür ediyorum.’’  İfadelerini kullandı.
20 Eylül 2021 Pazartesi günü TEKNOFEST’te sergilenmek üzere Çanakkale Koleji öğrencilerinin yapmış olduğu elektrikli araba AZİM,  resmen yola çıkıyor. AZİM takımını, Çanakkale Koleji yöneticilerini, öğretmen ve öğrencilerini VİTAMİN ve Boğaz Medya ailesi olarak kutluyoruz.
Cuma Deren