Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener, Türkiye'de 23 il'dE, 44 çocuğun yoğun bakımda, Akut Covid-19 tedavisi gördüğünü anlatır veriler üzerinden çarpıcı ifade kulandı;
"BU TABLO KARIŞISINDA BAŞKA ALTERNATİF YOK"
 Prof. Dr. Şener; "Çocuklarda AŞI gerekli mi?  Bu tabloda ben başka bir alternatif düşünemiyorum… %13 ölüm ciddi rakam..." dedi.
Bir yanda aşı karşıtları bir yanda da ölümcül virüs gerçeği ile mücadele veren Tıp insanları, veriler üzerinden 'Aşı' nın olmazsa olmazımız olduğunu anlatmaya devam ediyor.
Çanakkale kamuoyu gibi, Türkiye'nin de pandemi sürecinde yaptığı önemli bilglendirrmeler sayesinde adanı ezber ettiği Tıp adamı Prof. Dr. Alper Şener, çok dikkat çekici bir değerlendirmeye imza attı.
Bilim Kurulu üyesi de olan Prof. Dr. Şener, bir üniversite hastanesinin, 'Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları'  Yoğun Bakım sorumlusu Prof. Dr. Esra Şevketoğlu'nun yaptIğı sosyal medya paylaşımını örnek gösterdi.
Prof. Dr. Şener  Veriler üzerinden değerlendirme yapıp, sözü şunu demeye getirdi;
 "Bu tablo üzerine başka bir alternatif düşünemiyorum. Aşı şart..."
------------------------------------------------
TARTIŞMAYA GEREK YOK,
AŞI ÇOCUKLAR İÇİN DE ŞART...
-------------------------------------------------
ÇOCUKLAR İÇİN AŞI KAÇINILMAZLIĞINI, TABLODA YER BULAN VERİLER ANLATTI
Tıp insanı paylaştı. Sosyal medya hesabından endişe veren verileri tablo halinde takipçcileri ile paylaşan  Prof. Dr. Şevketoğlu, “Çocukların covide yakalanması hafife alınmamalı. Çok korkunç tablolarla karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Bu paylaşımı yorumlayan ve çarpıcı değrelmendirmeye imza atan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener hayi net konuştu; "Bu tabloda ben başka bir alternatif düşünemiyorum…"
Çanakkale kamuoyu gibi, Türkiye'nin de pandemi sürecinde yaptığı önemli bilglendirrmeler sayesinde adanı ezber ettiği, bir süre öncesine kadar ÇOMÜ' de görevli İzmir Katip Çelebi Üniveriseti öğretim görevlisi  Prof. Dr. Alper Şener, çok dikkat çekici bir değerlendirmeye imza attı.
Bilim Kurulu üyesi de olan Prof. Dr. Şener, bir üniversite hastanesinin, 'Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları'  Yoğun Bakım sorumlusu Prof. Dr. Esra Şevketoğlu'nun yapıtğı sosyal medya paylaşımını örnek gösterdi. Veriler üzerinden değerlendirme yapıp, sözü şunu demeye getirdi;  "Bu tablo üzerine başka bir alternatif düşünemiyorum. Aşı şart..."
Dünya gibi, Türkiye' yi de etkisi altına alan COVİD-19 pandemisinin  çocuklara verdiği zararları anlatır verilerin endişe verici boyuta ulaştığı gözlendi.
Bu konuda, Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yoğun Bakım sorumlusu Prof. Dr. Esra Şevketoğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.
Tweet atan Prof. Dr. Şevketoğlu;“Çocukların covide yakalanması hafife alınmamalı. Çok korkunç tablolarla karşılaşıyoruz” vurgusu yaptı.
RAKAMLAR ENDİŞE VERİCİ; % 13.1’İ YAŞAMINI YİTİRİYOR, %13’ÜNDE SAKATLIK KALIYOR
Twitter hesabından komuoyuna seslenen Prof. Dr. Şevketoğlu'nun; “Türkiye’de 23 il, 44 Çocuk Yoğun Bakım’a akut COVID-19 tanısı ile yatan 350 çocuk verilerini paylaşıyorum:
Yaş ve cinsiyet açısından fark yok. En sık semptom ateş, öksürük, solunum sıkıntısı.
Çocukların yüzde 50’sinde akciğer tutulumu belirgin. Ölüm yüzde 13.1, yaşayanlarda sakatlık yüzde 13.” ifadelerini kullandı.
Bu endişe verici rakamları anlatır veriler üzerine, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener' de sessiz kalmadı,  ürkütücü boyuttaki verileri yorumladı.
Prof. Dr. Şener, meslektaşı Şevketoğlu'nun paylaşımı eşliğinde, son noktayı koyan sözler etti.
Aşı karşıtlarından etkilenenrlerin aklına düşean;  "Çocuklarda AŞI gerekli mi?^"^sorusuna da yanıt olacak  ifadeler kullanan  Bilim Kurul üyesi Prof. Dr. Alper Şener şöyle dedi;   
"Bu tabloda ben başka bir alternatif düşünemiyorum… %13 ölüm ciddi rakam..."
PROF. DR. ŞEVKETOĞLU NE DEDİ..?
TWEET ATAN BİLİM İNASNI; "Vurgulama ihtiyacı hissettim, Ölüm ve sakatlık yüzdeleri  tüm COVID pozitif olanlar çocuklarda değil, Çocuk Yoğun Bakıma yatanlarda %13.1 ve %13. Tüm pozitif çocukların sayısını bilmediğimiz için oranı veremiyorum. Bence Çocuk yoğun bakıma yatanlarda da %13 az değil
Türkiye’de 23 il, 44 Çocuk Yoğun Bakım’a akut COVID-19 tanısı ile yatan 350 çocuk verilerini paylaşıyorum: *Yaş ve cinsiyet açısından fark yok *En sık semptom ateş, öksürük, solunum sıkıntısı *Çocukların %50 sinde akciğer tutulumu belirgin *Ölüm %13.1 *Yaşayanlarda sakatlık %13 +"
Cuma Deren