Çanakkale Folklor Araştırma Derneği GSK  ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleştirilecek Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirilecek.  

Uluslararası  Troya Halk Danslarını gerçekleştirerek ülkemizi yurt dışında  tanıtan, Çanakkale’yi de ülke genelinde katıldığı etkinliklerle öne çıkarak Çanakkale Folklor Araştırma Derneği GSK   Başkanı Selim  Yazan, bu kez de ülkemizin en yoğun turist alan Muğla’nın Bodrum İlçesinde yapılacak olan Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivalinde Çanakkale’yi temsil edecek. Ukrayna, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Senegal,  gibi yabancı ülkelerin yanı sıra, ülkemizden de Balıkesir, Hatay, Milas, Bodrum halk danslarının yer alacağı Festival’de ÇAFAD’ın dansçıları da sahne alacak.
17-21 Eylül tarihleri arasındaki festivalin Gala Gecesi 18 Eylül Cumartesi saat 21:00 de Bodrum Kalesi Sahnesinde gerçekleştirilecek. 19 Eylül Pazar günü saat 18:00 de Bodrum OASIS AVM Sahnesinde ikinci performanslarını yapacak olan gruplar Bodrumlulara muhteşem bir hafta sonu yaşatacak.   Ukrayna, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Senegal gibi ülkelerin de yer alacağı festival’in halk dansları  gösterisinde ülkemiden de  Balıkesir, Hatay, Milas ve  Bodrum dans grupları sahne alacak.
ÇAFAD  Dansçıları Bodrum Sahnesine Çıkacak
Uluslararası  Troya Halk Dansları ile, ülkemizi dünyaya tanıtan, ülkemizde ise çeşitli organizasyonlarda Çanakkale’yi başarı ile temsil eden Çanakkale Folklor Araştırma Derneği GSK dansçıları, Bodrum sahnesine çıkacak. Gala gecesinin yanı sıra  Pazar günü gerçekleştirilecek  gösteride sahneye çıkacak olan dansçılar performansları ile hem Bodrumluları hem de tatile gelen yerli ve yabancı turistler güzel anlar yaşatacak.
Bu Festivalle Faklı Kültür ve Milletlerin Kaynaşmasını Sağlıyoruz
Hafta Sonu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali hakkında bilgiler veren ÇAFAD Başkanı Selim Yazan “Pandeminin etkisinin yavaş yavaş azalmasından sonra kültürel ve sanatsal etkinliklere ağırlık verilmesi, halkın moral motivasyonunun tekrar eski hale getirilmesi, turizm ögelerinin canlanması ve esnafın biraz nefes alması için çok önemli bir yere sahip olan Halikarnas Halk dansları festivalini, gelecek yılarda da aralıksız olarak sürdürmek başlıca  hedefimiz. Ulusların farklı müzik geleneksel dans ve kostümleri ile dünyadaki farklı kültürleri bir araya getirmek , Çanakkale’nin essiz kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla  hayata geçirilmiş olan festivalin, geleneksel hale gelmesinin mutluluğunu yaşıyoruz.  Festivalimizin temel amacı yöresel danslar, müzik ve ulusal kostümler aracılığıyla, farklı kültürleri birbirine yakınlaştırmaktır. Ana fikrimiz, farklı ülkelerden ve dünyanın farklı yerlerinden halk oyunları ve müzik gruplarını festivale getirmek ve onlara sanatlarını ve yaratıcılıklarını sahnede sergileme fırsatı vermektir.” dedi.
 
Şerife Erdem