40 Milyon yatırım bedeli ile 2018 yılında temelleri atılan ve yapımına başlanan Çan Devlet Hastanesinde sona yaklaşılıyor.   İlçenin sağlık alanındaki en büyük yatırımı olan Hastane inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Op.Dr. Gökhan Baştürk , yetkililerden bilgi aldı.

Çanakkale’de yapılan 10. Devlet Hastanesinden biri olan Çan Devlet Hastanesi Temeli 24 Haziran 2018 yılında düzenlenen törenle atılmıştı. 23 Metrekarelik kapalı alan olan Hastane,  yatırım bedeli 40 Milyon TL olarak belirlenmişti. 1 ve 2 kişilik odalardan oluşan servislerin yatak kapasitesi ise 140 olacak.  Bu kapasite acil hizmetler hariç toplam yatak kapasitesi 221 olarak belirlendi.  İki yılı aşkın süredir yapımına devam edilen hastanenin inşaatı tanırken, dekorasyon ve cihaz yerleştirme çalışmaları devam ediyor.  Büyük bir kısmı tamamlanan, ilçenin en büyük sağlık yatırımı olan hastanede incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk , yetkililerden bilgi aldı.
 
İl genelinde sürdürülen sağlık  yatırımlarını yerinde görmek, incelemelerde bulunmak ve yapılan yatırımlar hakkında bilgi almak amacı ile ziyaretlerini sürdüren İl Sağlık Müdürü Baştürk, Çan İlçesinde yapımı devam edilen Devlet Hastanesini de ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, bu kapsamda gerçekleştirdiği Çan Devlet Hastanesi İnşaatı ziyaretinde,   görevli teknik personelden,  hastanenin son durumu hakkında bilgiler aldı.  İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk  ve beraberindeki  heyetle birlikte,  idari kadrosu ile hizmet alanlarının planlanması, hasta kabulü ve Yeni hizmet binasına taşınma sürecini yerinde değerlendirdi.
 
Şerife Erdem