Etno-Köy projesi ile geçmişin mirasını günümüze taşıyan Çıplak Köy Muhtarlığı Köydeki güzellikleri, kentteki vatandaşlara göstermek  köy-kent buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen salça etkinliğinde, Çanakkale Merkezden köye giden vatandaşlar, köydeki kadınlarla birlikte salça yaptı.

Etno-Köy  projesi ile çehresini değiştiren Çıplak Köyde bir yandan modern yaşam bir yandan da yıllar öncesinden günümüze süre gelen gelenekler yaşatılıyor. Bu geleneklerden bir tanesi de  çevredeki köylerle birlikte salça yapılması.  Köyden kente göçü önlemek, köydeki güzellikleri göstermek ve şehirde yaşayan vatandaşları köylerle buluşturmak amacı ile salça yapım geleneğini sürdüren Çıplak Köyde vatandaşların yoğun katılımı ile  gelenek bu yıl da devam ettirildi. Önceki gün sabah erken saatlerinde başlayan salça yapım etkinliği, biber ve domateslerin toplanması ile başladı.  Çanakkale Merkez ve civar köylerden Çıplak köyüne giden vatandaşlar ilk olarak tarlaya giderek domates ve biberleri topladı. Daha sonra köy meydanından  kurulan leğenlerde yıkanan sebzeler türküler eşliğinde doğrandı. Doğrama işleminin ardından kaynatılan sebzeler salça haline getirildi.  Elbirliği ile yapılan salçalar, etkinliğe katılan Vatandaşlar arasında paylaşıldı.

Kentli Arkadaşlarımızı Kırsaldaki Vatandaşlarla Buluşturduk
Yapılan etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Çıplak Köyü Muhtarı Ufuk Göçoğlu “Şehirdeki trafik, yoğunluk ve Pandemi sürecinden sıkılan vatandaşlarımız için Çıplak Köyü Muhtarlığı olarak bir proje başlattık.  Köylerden şehirlere göç olmasın diyerek yola çıktık ve  Kentteki arkadaşlarımızı kırsaldaki köylülerimizle buluşturmak amacı ile  köye davet ettik. Tarlalardan domates ve biberlerimizi topladık, gelecek nesillerimizi doğal beslemek ve geleneklerimizi unutmamak amacı ile salça yapma etkinliği gerçekleştirdik.  İleriki günlerde de Turşu etkinliğimiz olacak” dedi.
 
Cuma Deren