İhraç ile baylayıp, İsitfa ile süren şok gelişmenin ardından, bir de görevden alma yaşandı.
Bu gelişmelerin, örgütün dilinde tepki dolu sözlerle değerlendirilmeye başladığı gözlendi.
CHP' nin ağır topları, yaşanılanlar üzerine çarpıcı bir cümle kurdu;
" BU ZİHNİYET SÜREÇ YÖNETEMEZ.
TIP KI '12 EYLÜL' GİBİ...!"
Her söylemi, gelecek planı; 'İktidar olma' üzerine kurulu partilerinde, yaşanılanların CHP' yi bölmekten ileriye gidemeyeceğini savunan, geçmiş dönem İlve Merkez ilçe başkanlıklarında görev üstlenmiş onlarca ismin sözleri hayli ağır kaçtı.
"Bu kafa ile, iktidar yürüyüşüne başlanmaz. 
İstemediğini atacaksın, olmadı görevden alacaksın..
Sesini duyuramayınca, haklılığını anlatmada ısarcı olmayıp  istifa edeceksin.
Türkiye'nin en köklü siyasi partisinin bir başkanını, hem de kuruluş gününü kutladığımız şu günlerde,  görevden alacaksın.
Bunun adı örgütü bölmek, bunan adı kötü siyaset...!"
-----------------------------------
KIDEMLİ KURMAYLAR AĞIR KONUŞTU;
"BUNUNUN ADI ÖRGÜTÜ BÖLMEK,
BUNUN ADI KÖTÜ SİYASET..!"
-------------------------------------
Türkiye'nin  en köklü partisinin, kuruluş yıl dönümünü kutladığı günlerde yaşanan gelişmelere, örgüt tabanından çok sert sözlerle eleştiri gelmeye başladı.
Geçmiş dönem yönetimlerinde görev üstlenmiş onlarca isme göre; "CHP KENDİNE DE, ANA MUHALEFET...!"
Tabanın kabul etmeyeceği, diretme  kararlar ile örgütün bölünmeye çalışıldığını gözlediklerini söyleyen CHP' nin ağır toplarının,
"Bu zihniyet ile iktidar olma söylemi sadece sözde kalır..
Parti içi bölütnme, bize zarar, muhalefet ettiğimiz zihniyete de kazanç sağlar." görüşünü savunduğu gözlendi.
ÖRGÜTTEN, YANITI ZOR SORU;
"SÜRECİ BÖYLE YÖNETMEK İLE, KİMİN ELİNE NE GEÇECEK...?"
Önce İhraç, sonra İstifa ve son olarak da görevden almaya tanık olan Çanakkale siyaset kamuoyu çarpıcı ifadeler ile gözledikleri süreci eleştirmeye başladı.
 İktidar adayı olarak söylemler geliştiren, Türkiye siyaset kamuoyuna dokunmaya çalışan CHP' nin, Çanakkale'de izlediği gözlenen yolu,  darbe mantığı ile bağdaştırıdğı da gözlenen, örgüt tabanından birçok ismin;
"Kabul edemediğimiz bu yöntemlerin, Milletçe karşı durduğmuuz 12 Eylül' den farkı ne.." şeklinde hayli manidar bir soruya yanıt aradığı da gözlendi.
Parti kademelerinde, geçmiş dönemlerde görev üstlenmiş,  dönemin CHP kurmaylarının;   tanık oldukları süreci hayli ağır ifadeler ile yorumladığı da edinilen iblglier arasında.
Parti için kulislerde, 'ihraç, istifa ve görevden alma' lar için; "BU ZİHNİYET SÜREÇ YÖNETEMEZ. TIP KI '12 EYLÜL' GİBİ...!" ifadesinin kullanıldığı da dile gelen ididalar arasında.
Her söylemi, gelecek planı; 'İktidar olma' üzerine kurulu partilerinde, yaşanılanların CHP' yi bölmekten ileriye gidemeyeceğini savunan, geçmiş dönem İl ve Merkez ilçe başkanlıklarında görev üstlenmiş onlarca ismin sözleri hayli ağır kaçtı.
"Bu kafa ile, iktidar yürüyüşüne başlanmaz. 
İstemediğini atacaksın, olmadı görevden alacaksın..
Sesini duyuramayınca, haklılığını anlatmada ısarcı olmayıp  istifa edeceksin.
Türkiye'nin en köklü siyasi partisinin bir başkanını, hem de kuruluş gününü kutladığımız şu günlerde,  görevden alacaksın.
Bunun adı örgütü bölmek, bunan adı kötü siyaset...!"
İHRAÇ, İSTİFA VE GÖREVDEN ALMA...
Geçtiğimiz haftalarda, bazı iddialar üzerine; CHP' li Belediye Başkan yardımcısı Rebiye Ünüvar' ın partili eşi Dr. Cengiz Ünüvar ihraç edilmişit.
Ardından, Partinin Çan ilçesi  İl Genel Meclis üyesi Erdal Güler' in şok isitfa kararı siyaset gündemini  ısıtmıştı.
CHP' de son olarak, kuruluş yıl dönümünün kutlandığı saatlerde, Lapseki ilçe başkanı  Yaşar Şaban Genç' in görevden alındığı bilgisi geldi. Siyasetin gündemi daha da ısındı.
Erdem Sürek