Yıllardır kamuoyu  araştırmaları ile halkın nabzını tutan SONAR Araştırma şirketi,10 başarılı Büyükşehir Belediye ile Büyükşehir olmayan Belediye Başkanlarının  seçmen nezdinde başarı oranlarını yoklamak amacı ile yapılan araştırmada, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan %60 başarı ile 5. Srada yer aldı.

Bir araştırma şirketi olan SONAR, Büyükşehir ve Büyükşehir olmayan Belediye Başkanlarının  seçmenlerinin nezdindeki başarısını saptamak amacı ile  bir araştırma gerçekleştirdi. Başarılı olan 10 Belediye Başkanınıan belirlenmesi için 25 Büyükşehir Belediye Başkanı ve 30 Büyükşehir Olmayan Belediye Başkanları için araştırma yapıldı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak  1 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen anketlerle  Büyükşehir olan illerde 400, Büyükşehir olmayan illerde ise 300 kişi telefonla aranarak anket yapıldı.  Yapılan araştırmanın sonuçlarını açıklayan SONER, Gerçekleştirdiği sonuç bildirgesinde Büyükşehir Belediye Başkanları anketinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, %60’lık seçmen nezdinde başarı oranı ile ilk sırada yerini alırken, Özellikle Yerel seçimde öne çıkan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu %55 oran ile ikinci sırada yerini aldı. Başkent Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise %52’lik oranla 5. Sırada yerini aldı.

Başkan Gökhan 5’inci Sırada
Anketin bir diğer araştırma gurubu  ise Büyükşehir olmayan illerin  belediye başkanlarına yönelik oldu.  Büyükşehir olmayan İllerin Belediye Başkanlarına yönelik gerçekleştirilen seçmen nezdinde başarı anketi sonucunda ise %68 başarı oranı ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olurken, Araştırmada yer alan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da %60’lik başarı oranı ile  5’inci sırada yer aldı. SONAR tarafından yapılan araştırma ile ilgili kendi sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “SONAR Araştırma'nın Belediye Başkanlarının kendi seçmenleri nezdinde yapmış olduğu Belediye Başkanları başarı anketinde 51 İl Belediye Başkanı arasında 5'inci olmak gerçekten mutluluk verici.  Teşekkürler Çanakkale” ifadelerine yer verdi.
Cuma Deren