Dünya’ yı etkileyen ve halen can almaya devam eden Pandemi ile baş etmenin en önemli yolu ‘Aşı’

Bakan’dan Bilim Kurulu üyelerine, üzerine basa basa dile getirilen Aşı’lamaya karşı oluşan muhalif kesimin, toplumu yanlış yönlendirdiği ve kendilerine taraftar topladığı gözlene dursun, Ölümcül virus Covid-19’ ile mücadelenin olmazma olmazı, Aşı için yine çarpıcı ifadeler ile açıklamalar geldi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 6 Eylül’ de başlayacak yüzyüze eğitime ilişkin önemli sözler etti.

“Hep birlikte çaba gösterirsek, zil sesinden sonra alarm sesi gelir diyenleri haksız çıkarırız. Çıkarmalıyız. İnanıyorum ki çıkaracağız.” dedi.
Bakan Koca’nın şu sözleri ise, Aşı sürecini aksatmışlara idi;
Sağlık Bakanı şöyle dedi; “Aşı sürecini aksatmış öğretmenler, okul çalışanları; konser, sinema gibi toplu ortamlarda bulunacaklar ve şehirlerarası seyahate çıkacaklar için 6 Eylül itibariyle PCR testi gerekli.
Test Covid-19 sağlık durumu takibi anlamı taşıyor. PCR’dan iyi sonuç alalım. Aşılarımızı olalım.”

BİLİM KURULU ÜYESİ ŞENER’DEN, AŞI KARŞITLARINA…
“BU SAÇMALIKLARI KONUŞMAK İÇİN TIP OKUMAK GEREKLİ DEĞİL,
‘OZ BÜYÜCÜSÜ DE YETİYOR…’ “
Çanakkale’ de olduğu gibi, Türkiye kamuoyunun adını ezber ettiği Prof. Dr. Alper Şener,  aşı karşıtlarına veryansın etti.
Bilim Kurulu üyesi de olan Prof. Dr. Şener, hayli çarpıcı şu ifadeleri kullandı; “ ‘doktorumsular’ klavye önünde…’PCR yalan, maskeye gerek yok, ilaçlar sakat bırakıyor, pandemi yok, aşı korumuyor’ aman ha “enfeksiyonu doğal geçirin, ekinezya çayı için, sarımsak yutun… ters durun düz yatın…

BIRAKIN DİPLOMALARI BİR KENARA, DAHA FAZLA KİRLETMEYİN MESLEĞİ
Arkadaş bu saçmalıkları öneri diye uydurmak için tıp okumak gerekli değil… ‘oz büyücüsü’ de yapıyor… bırakın diplomaları kenara, daha fazla kirletmeyin insanların gözünde bu mesleği…”

---------------------------------------
YÜZYÜZE EĞİTİM GÜN SAYIYOR
AŞI SÜRECİNİ AKSATANLARA, PCR ŞARTI
------------------------------------

Pandemi ile mücadele sürecine sekte vuran Aşı karşıtlarına PCR zorunluluğu geldi. Sağlık bakanı Dr. Fahrettin Koca, en merak edilen soruların yanıtı Verdi.
“Hep birlikte çaba gösterirsek” vurgusu yapıp, “ ‘Zil sesinden sonra alarm sesi gelir diyenleri haksız çıkarırız.’ “ ifadesini kullanan Bakan koca, “Çıkarmalıyız. İnanıyorum ki çıkaracağız.” diye de ekledi.
Dünya’ yı etkileyen ve halen can almaya devam eden Pandemi ile baş etmenin en önemli yolu ‘Aşı’  Bakan’dan Bilim Kurulu üyelerine, üzerine basa basa dile getirilen Aşı’lamaya karşı oluşan muhalif kesimin, toplumu yanlış yönlendirdiği ve kendilerine taraftar topladığı gözlene dursun, Ölümcül virus Covid-19’ ile mücadelenin olmazma olmazı, Aşı için yine çarpıcı ifadeler ile açıklamalar geldi
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 6 Eylül’ de başlayacak yüzyüze eğitime ilişkin önemli sözler etti.
Günlük verileri paylaşıp, kamuoyunu bilgilendiren Bakan Koca, geçtiğimiz günden bahisle; “Bugün itibariyle, aktif vakalarımızın %81’i tam aşılı olmayan kişilerdir. Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık %90’ı da tam aşılı olmayan kişilerdir.
Vefat eden vatandaşlarımızın %90’ı ya hiç aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir.” İfdaelri ile Aşı’nın önemine bir kez daha dikkat çekti.

TÜNELİN ÇIKIŞI GÖRÜNÜYOR…
Bakan Dr. Koca, 18 yaş ve üzeri nüfusumuzun %78’inden fazlasının tek doz, %60’ından fazlasının da 2 doz aşı ile aşılanmış durumda olduğunun altını çizip şöyle dedi;
”Sizlere aşı programımız başlarken tünelin ucundaki ışık göründü demiştim.
Bugün tünelin çıkışı görünüyor diyebilirim.”

VAKA TABLOLARI ve AŞI…
Bakan Koca’ nın kamuoyu biglilendirmesinde, Vako tabloları da yer aldı. Buna göre, işte veriler;
“%78’imiz tek, %60’ımız 2 doz aşı olmuş durumda. Son 4 haftada vaka artışları özellikle aşı olmamış kişilerden kaynaklı.
Aktif vakaların %81’i, hastaneye yatanlarınsa yaklaşık %90’ı aşısı tam olmayan kişiler. Kayıpların sadece %10’a yakını tam aşılı.”

YÜZ YÜZE EĞİTİM GÜN SAYIYOR… TARİH ,6 EYLÜL…
Bakan Koca, aşı sürecini aksatmışlara ilişkin de sözler etti. İşte o sözleri;
“Aşı sürecini aksatmış öğretmenler, okul çalışanları; konser, sinema gibi toplu ortamlarda bulunacaklar ve şehirlerarası seyahate çıkacaklar için 6 Eylül itibariyle PCR testi gerekli. Test Covid-19 sağlık durumu takibi anlamı taşıyor. PCR’dan iyi sonuç alalım. Aşılarımızı olalım.”

BİLİM KURULU ÜYESİ ŞENER’DEN, AŞI KARŞITLARINA…
“BU SAÇMALIKLARI KONUŞMAK İÇİN TIP OKUMAK GEREKLİ DEĞİL,
‘OZ BÜYÜCÜSÜ DE YETİYOR…’ “
Çanakkale’ de olduğu gibi, Türkiye kamuoyunun adını ezber ettiği Prof. Dr. Alper Şener,  aşı karşıtlarına veryansın etti.
Bilim Kurulu üyesi de olan Prof. Dr. Şener, hayli çarpıcı şu ifadeleri kullandı
“Sağlık çalışanlarının hepsi iki yıldır “ survivor”olmuş… “doktorumsular” klavye önünde…”PCR yalan, maskeye gerek yok, ilaçlar sakat bırakıyor, pandemi yok, aşı korumuyor” aman ha “enfeksiyonu doğal geçirin, ekinezya çayı için, sarımsak yutun… ters durun düz yatın…”…

BIRAKIN DİPLOMALARI BİR KENARA, DAHA FAZLA KİRLETMEYİN MESLEĞİ
Arkadaş bu saçmalıkları öneri diye uydurmak için tıp okumak gerekli değil… “ oz büyücüsü” de yapıyor… bırakın diplomaları kenara, daha fazla kirletmeyin insanların gözünde bu mesleği…”

Cuma Deren