Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Balıkesir’in Erdek İlçesinde gerçekleştirilen 25 spor kulübünün ve 100 sporcunun katıldığı  Zıpkınla Balık Avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonasında Bozcaadalı milli sporcu Semih İnce Türkiye Üçüncüsü oldu.

 Balıkesir’in Erdek İlçesi İlhanlar Köyü’nde yapılan Zıpkınla Balık Avı Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası’na 25 spor kulübü katıldı. Açılış töreni Erdek Atatürk Meydanı’nda yapılan şampiyonada 100 sporcu İlhanlar köyü açıklarında 5 saat boyunca en iyi puanı getirecek belirli balıkları yakalamak için tek nefeste zorlu dalışlar gerçekleştirdiler. Bu dalışlardan eşkina, kikla ve karagöz gibi balıklarla çıkan sporcular ve kulüplerin puanları, köy meydanındaki tartı işlemi sonundaki puanlarla belirlendi. Jüri heyetinin değerlendirmesi sonunda Bursa’dan Çalıkuşu Spor Kulübü en yüksek puanı alarak Türkiye Şampiyonu oldu. Söke Belediye Spor ikincilik kürsüsüne çıkarken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Türkiye üçüncüsü oldu.

Bozcaadalı Milli Sporcu Üçüncü Oldu
Bireysel sıralamada Çalıkuşu Spor Kulübü’nden Ferit Çalıkuşu, en yüksek puanı alarak Türkiye birincisi, Söke Belediye Spor’dan Hüseyin Taşdibi ikinci, Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nden Semih İnce üçüncü oldu. 25 yaş altı bireysel sıralamada Limit Doğa Sporları Kulübü’nden Kaan Demircan Türkiye birincisi, Eşin Grup Söke Spor Kulübü Derneği’nden Sezercan Yılmaz ikinci, Söke Belediye Spor’dan Yusuf Kahyaoğulları üçüncü oldu. Bireysel puanlamada ilk 16’ya giren sporcular ekim ayında yapılacak Zıpkınla Balık Avı Bireysel Türkiye Şampiyonası’nda yarışacak.   İlhanlar Köy Meydanı’nda gerçekleştirilen kapanış ve ödül töreninde dereceye giren spor kulüplerine ve sporculara madalyaları takdim edildi. Törene katılan Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Balıkesir’in Marmara ve Ege kıyılarının her çeşit deniz sporuna uygun olduğuna işaret edip, “Bundan sonra da spor turizmini geliştirmeye, sahillerimizi ve havuzlarımızı bunun için daha uygun duruma getirmeye çalışacağız” dedi.
 
İsmail Şen