Pandemi’ nin başından buyana gerek sosyal medya, gerek ise katıldığı canlı yayınlarda, TV ekranlarından kamuoyunu bilgilendiren, Ölümcül virüse karşı alınacak etkin tedbirleri açıklayıp, toplum sağlığına hizmet eden Prof. Dr. Şener, geçtiğimiz gün çarpıcı bilgiler paylaştı.
 
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener: “Samimi olarak merak edenler için yazıyorum…” vurgusu eşliğinde, saptanan aşı yan etkilerini sıraladı.
 
“Bugüne kadar ki en büyük AŞI (Biontech) yan etkileri saha verisi yayınlandı…
Risk Oranları şöyle sıklık sırasına göre; - Aşı uygulanan 100 bin’ de   78  Lenfbezi şişmesi ,  15 zona ,  10 parestezi ,  9 baş dönmesi ,  6 bayılma ,  5 apandisit, 2 myokardit ,  1 perikardit ” dedi.
--------------------------------
 
AŞI KARŞITLARININ İDİDALI TEZİ,
BİLİMSELV ERİLERLE ÇÜRÜDÜ…
-------------------------------
 
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Aşı karşıtlarının ididalı tezini, bilimsel verileri açıklayıp çürüttü.
 
Çanakkale gibi, Türkiye kamuoyunun ismini ezber ettiği Enfeksiyon Hastalıkları Profesörü Alper Şener, aşı karşıtlarının yaratmaya çalıştığı olumsuz algı zincirini,  saptanan bu yan etkileri sıralayıp kırıp geçti.
 
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener;   “Samimi olarak merak edenler için yazıyorum…” vurgusu eşliğinde, saptanan aşı yan etkilerini sıraladı.
 
“Bugüne kadar ki en büyük AŞI (Biontech) yan etkileri saha verisi yayınlandı…
Risk Oranları şöyle sıklık sırasına göre; - 100 binde ( resim 2, tablonun en solu)  - 78 ile Lenfbezi şişmesi  - 15 zona - 10 parestezi - 9 baş dönmesi  - 6 bayılma - 5 apandisit  - 2 myokardit - 1 perikardit” dedi.
 
Prof. Dr. Şener, “ Daha ilginç olan ise ‘fırtınalar koparılan’…  Bazı olaylarda risk hesabı yaptığınızda enfekte olanlarda anormal yüksek… Nangileri mi?
- Aritmi  - Akut böbrek hasarı  - Akciğer embolisi  - Derin ven trombozu  - Kalp Krizi - Myokardit, perikardit.  Bu etkiler, virüsün neden oldukları ve Aşı olmayanlarda görülenler..  
Bu durumda kek kelime, ‘ AŞI’nızı olun…’ “ vurgusu yaptı.
 
Kendisine yönelen sorular üzerine… ‘Neden hala vaka sayısı düşmüyor ve ölümler artıyor…’ a da yanıt olacak ifadeler kullanan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener, şunları söyledi;
 
“1. Tam AŞI’lı kişi?…iki doz aşısını olmuş ve üstünden en az 14 gün geçmiş bireyler…
2. Sürü bağışıklığı ve oranı?…Toplumda tam doz AŞI’lı bireylerin toplam nüfusa oranı - Delta öncesi- %60-70…şimdi ise %80-85 arasında olması istenilen…
 
Şimdi verilere bakalım;   - Türkiye…tam aşılı oranı %41… son 7 günlük ortalamalara göre… aktif vaka sayısı 100 binde 357… toplam vaka sayısı 100 binde 7,348…ölüm 100binde 64…
 
Sonuç; Yapılan AŞI sayısına bakarak bu kadar aşı yapıldı hala neden düşmedi? Çünkü oransal olarak hala düşük! “
 
BU ÇAĞRI GENÇLERE.,..
 
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener gençlere çağrı yaptı. Şöyle dedi; “Son 24 saatte çalıştığım hastanede aşısız 24 ve 28 yaşında iki genç daha vefat etti… Gençler aşınızı mutlaka olun…”
 
Cuma Deren