Her yaz olduğu gibi bu yaz da Çanakkaleli vatandaşlara müzik dolu günler yaşatan Çanakkale Belediyesinin ‘Müzik geceleri’  pazartesi günü başlamıştı. Müzik Geceleri kapsamında önceki gece de yine iki konser gerçekleştirildi. Özgürlük Parkında Elif Çağlar, Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında ise Yörem Müzik Grubu vatandaşları coşturdu.

Geçtiğimiz iki yıl yaşanan koronavirüs nedeni ile evinde kalan vatandaşlara online olarak ulaşan Çanakkale Belediyesi yaz konserlerini de  dijital ortamda gerçekleştirmişti. Azalan vakalar sonrasında gelen normalleşme süreci kapsamında  Çanakkale Belediyesi Bu yaz Açıkhava konserleri gerçekleştiriyor. Birbirinden güzel isimlerin sahneye çıktığı konserlerde vatandaşlar Müziğin tadını çıkarıyor. Hafta başında başlayan Müzik Geceleri’ kapsamında  önceki gün  Özgürlük parkında düzenlenen konserde  Kürşat Başar Orkestrası sahne alırken, Yeni Kordonda ise Ercüneyt Özdemir ve Pick Up grubu sahne almıştı. Bir hafta sürecek olan Müzik geceleri kapsamında bu kez Özgürlük sahnesinde Elif Çağlar sahne alırken Kordonda bulunan Çağlar Kaynak Basketbol sahasında ise Yörem Müzik Grubu sahne aldı.

Kordonda bulunan Çağlar Kaynak Basketbol sahasında sahneye çıkan ve Çanakkaleli müzisyenlerden oluşan Yörem Müzik Grubu, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve  roman havaları ile izleyicileri mest etti. Birbirinden güzel şarkıların yer aldığı konserde  davul klarnet gösterisi de gerçekleştirdi.  Çanakkaleli müzisyenlerin sahne aldığı konserde vatandaşlar şarkılarla mest oldu.
 
Gecenin bir başka konseri ise Özgürlük Parkında bulunan Özgürlük Sahnesinde gerçekleştirildi.  Özgürlük sahnesinde  Elif Çağlar sahne aldı.  Seslendirdiği bir çok şarkı ile büyük bir hayran kitlesine ulaşan Elif Çağlar, Özgürlük sahnesinde bu kes şarkılarını Çanakkaleliler için seslendirdi. Konser alanını dolduran müzikseve Çanakkaleliler de şarkılarında Elif’e eşlik ettiler. Birbirinden romantik şarkıların da seslendirildiği konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 
Cuma Deren