Türk futbol tarihinin efsane teknik direktörü Yılmaz Vural Türkiye’nin Melek Yüzleri adlı etkinlikte Çanakkale’de hayranları ile buluştu.

İnsan DNA'sında bulunan 21 kromozom çiftinde fazladan 1 kromozom bulunması durumu ile ortaya çıkan down sendromu hakkında kamuoyu farkındalığını yükseltmek, ve Down Sendromuna farkındalık yaratarak sendromlu bireyleri topluma kazandırmak amacı ile Uluslararası Down Sendromlular Federasyonu (UDF) tarafından Geyikli'de gerçekleştirilen Türkiye’nin melek yüzlüleri  imza etkinliğinde Türk Futbol tarihinin şimdiden efsaneleri arasına giren Yılmaz Vural ile bir imza günü etkinliği gerçekleştirildi. 

UDF Genel Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay Geyikli Beldesinde işlettiği Yassas Cafe’de  hafta sonu gerçekleştirilen imza gününe vatandaşlar ve Yılmaz Hocanın hayranları yoğun ilgi gösterdi.  Türk Futboluna bakışı ve başarılarını sığdırdığı ‘İnadfım İnat’ kitabı ile sevenlerinin karşısına çıkan Yılmaz Hoca Futbola dair anılarını aktardı. Okuyucuların caps’lere konu olan; popüler kültürün, onu sahadaki halleriyle gündeme getirmeye çalıştığı bir futbol adamını değil, hayalleri olan bir insanın hayatta kalma mücadelesini, korkularını, çabalarını, sevgisini, hayal kırıklıklarını, dostluklarını, ama en önemlisi trajikomik maceralarını okuduğu kitabın imza törenine yoğun ilgi gösterdi. Geyikli’de düzenlenen söyleşi ve imza gününe katılan Yılmaz Hoca, ilk olarak bir konuşma gerçekleştirerek futbola dair anılarını anlattı. Daha sonra okuyucuların ve hayranlarının kitaplarını imzalayarak hatır afotoğrafı çektirdi.
  
Söyleşinin ardından gerçekleştirilen etkinlikte “İnadım İnat” isimli kitabını Down Sendromlu özel çocuklar için imzalayan Teknik Direktör Vural,  imzaladığı  kitaplardan elde edilen geliri Down Sendromlu çocukların yararında kullanılmak üzere bağışladı. Söyleşi ve İmza gününe katılan  Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi Müdürü de   kitap imzalatarak bağışta bulunanlar arasında yer aldı.
 
İsmail Şen