Yenice Orman İşletme Müdürlüğü, Müdür Mehmet Akkan'ın da katılımı ile gerçekleştirilen yangın söndürme tatbikatına  geleceğin orman bekçileri olacak ve dünyamızın doğa dengesini sürdürebilir  kılacak olan öğrenciler de katıldı.

Son yıllarda artan yangınlarla geçtiğimiz haftalarda Antalya ve Muğla İlleri Başta olmak üzere Çanakkale’de de Özellikle Tavaklı köyünde yangın haberleri art arda duyuldu. Bir bir söndürülen yangınlar yüreğimizi de yakarken, orman yangınlarını önlemek amacı ile ve bilinçli bir nesil yetiştirmek için harekete geçen Yenice Orman İletme Müdürlüğü, Müdür Mehmet Akkan’ın da katılımı ile bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikata katılan öğrenciler  yangın enaryosuna harfiyen uyarak alevlere teslim olan bir orman yangınına ateş savaşçılarının nasıl müdahale ettiğine şahitlik ettiler.

Önce Senaryo Hazırlandı
Tatbikatı gerçekleştiren Yenice Orman İşletme Müdürlüğü ilk olarak yangın senaryosunu hazırlandı. Daha sonra  senaryo gereği yakılan yangına orman işçileri müdahale etti. Müdahale esnasında Araç parkı ve yangına müdahale hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Yangın söndürme uygulamasının, öğrencilere gösterilmesinin ardından, Müdür Akkan,  orman yangınları nasıl oluşur, ne şekilde gelişir, nasıl müdahale edilir, başlıkları ile  kısa bir sunum gerçekleştirdi.

İsmail Şen