Ülkemizde yaşanan yangınlar dolayısı ile yasta olduğumuz döneme denk gelen 58’inci Troia Festivalinde konser etkinlikleri iptal olurken sanatsal etkinlikler ise gerçekleştirildi. Festivalin son etkinliğinde ise ‘Şahdamarım’  tiyatrosu ile Genco Erkal sahne aldı. 

tek bir şiir kitabıyla edebiyatımızın zirvesini tutmuş, halk kitlelerince en sevilen yazarların başında gelen büyük bir ozan Ahmet Arif’in şiir, söyleşi ve mektuplarından yola çıkan , ülkemizin en başarılı yazarlarından biri olan Usta Tiyatro Sanatçısı Genco Erkal ‘Şahdamarım’ tiyatro eserini yazdı. Ahmed Arif’in şiir, söyleşi ve mektuplarından Uyarladığı, yönettiği ve yazdığı ‘Şahdamarım’ Tiyatrosu, bu yıl 58’incisi gerçekleştirilen Troya Festivalinin finalinde yer aldı.  9 Ağustosta başlayan etkinlikler Cuma Günü düzenlenen ‘Şahdamarım’ tiyatro etkinliği ile son buldu.

  Arif şiirlerinden bestelenen şarkıları sahnede yorumlayan Ercan ve Gökhan Çağıran’ın da eşlik ettiği  Genco Erkal’ın gösterisine  vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.  Amfi Tiyatro sahnesinde gerçekleştirilen, Yaklaşık 65 dakika süren müzikli gösteride Genco Erkal'ın performansı vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Oyun sonunda sahneye çıkan Çanakkale Belediyesi Başkanı Ülgür Gökhan, tüm oyunculara ve ekibe teşekkürlerini sunarak seramik takdim etti.

Şerife Erdem