Ziraat Mühendisi Esra Göçoğlu, Çıplak Köyü'nde ejder meyvesi üretimi için kolları sıvadı. Sebze üretimi ve hayvancılık konusunda başarılı girişimleri olan Mühendis Göçoğlu şimdi de ejder meyvesi için kolları sıvadı.
 
Farklı bir ürün üretmek ve yöreye yeni bir ürün kazandırmak, diğer üreticilere örnek olmak için ejder meyvesi üretimine adım atan Göçoğlu, klasik domates biber kavun üretimi dışında hastalıklara dayanıklı zirai ilaç kullanmadan pazar sıkıntısı olmayan, düşük maliyetli, katma değeri yüksek ve insan sağlığına faydalı, vitamin ve mineral bakımından en zengin meyvelerin arasında yer alan ejder meyvesini bir yıl içinde satışa hazır hale getirmeyi planlıyor.
 
Ejder meyvesinin faydaları ise şunlar; karaciğer yağlanmasını iyileştirir, zayıflamaya yardımcı olur, gözlere iyi gelir, tansiyonu dengeler, diyabet hastalarına iyi gelir, C vitamini ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor kalsiyum oranı ile kemikleri geliştiriyor. Likopen içeren ejder meyvesi kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürüyor.
 


Kaynak: Haber Merkezi