Çanakkale Domatesinin Pazar tezgahlarında yerini alması ile fiyatlar düştü. Fiyatların düşmesi ile birlikte vatandaşların da kış hazırlıkları başladı.
 
Çanakkale Semt Pazarı’nda Pazar günü kurulan meyve-sebze tezgahlarında domates 2 TL’densatışa sunuluyor. Kış hazırlıklarına başlayan vatandaşlar da kilo kilo domates alıyor.  Tarladan çıkan Çanakkale domatesi fiyatları aşağı çektiği gibi pazarları da hareketlendirdi. Salça başta olmak üzere kıış hazırlıklarına giren vatandaşlar Pazardaki ucuz domateslere rağbet gösteriyor.  fiyatlar 2 liraya düşen dolatesleri kapmak için pazara gelen vatandaşlar kış hazırlıkları için kilo kilo alıyor.
 
 Pazarda fiyatı artan ürünler de yer alırken, özellikle kışlık sebzelerde fiyatlar çok yüksek. Limon fiyatlarının artması ise gözlerden kaçmadı. Limon, 7, 12, 14 liralar gibi farklı fiyatlardan satışa sunuluyor. Temmuz-Ağustos aylarında limonda beklenen bu fiyat artışının normal olduğunu söyleyen esnaflar, Eylül aylarında tekrar eski fiyatlara gelineceğini bildirdi. Pazardaki fiyatlar ise şu şekilde oldu; börülce 10 lira, domates 2-4 lira, biber 4-5 lira, limon 7-15 lira, nektari 7-10 lira.
 
Şerife Erdem