Kripto para dünyasının en bilinen para birimi Bitcoin, 39 gün önceki gibi tekrardan 40 bin dolar seviyesine yükseldi. 38-39 bin doları gören Bitcoin'in bu yükselişinde Elon Musk'un sanal paralarla ilgili açıklamalarının ve Amazon'un kripto para piyasasına girmeyi planladığı yönündeki haberlerin etkisi ile arttığı düşünülüyor.Bir süredir değer kaybeden ve geçtiğimiz günlerde de yatay seyreden Kripto para piyasasının baş aktörü Bitcoin günler sonra tekrar 40 bin seviyelerini gördü, Bitcoin’in düşmesindeki gibi artmasında da Elon Musk’un sözleri etkisi olduğu varsayılıyor.

Bitcoin 64 bin 8123 doları 14 Nisan 2021 tarihinde gördükten sonra sert satış dalgasıyla karşılaşmış ve 29 bin dolar seviyelerine kadar gerilemişti. Tarihi yüksek seviyesinden yüzde 38 uzakta olan Bitcoin bugün yüzde 17'nin üzerinde primle 39 bin 738 dolar seviyesine ulaştı. Bitcoin böylece 39 gün önceki seviyesi olan 40 bin dolara kadar yaklaşmış oldu.En çok tercih edilen kripto para birimi Ethereum da yüzde 14'e yakın primle 2344 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ethereum'u Dogecoin takip etti ve yüzde 13 oranında yükselişle 0.21 dolar seviyesinden işlem görüyor.

ELON MUSK’IN BİTCOİN ETKİSİ NASIL OLMUŞTU?
Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın patronu Elon Musk, başta Bitcoin olmak üzere kripto para borsalarını yaptığı açıklamalarla sallamaya devam ediyor. Çok uzun zaman önce değil daha yeni mayıs ayında Tesla araçların satışında kripto para yani Bitcoin kullanılmayacağını açıklayan Musk yönetimi, buna gerekçe olarak bu para biriminin üretimi için harcanan aşırı elektrik ve çevreci koşullara dikkat çekmişti.

Bu gelişmelerden yaklaşık iki ay sonra katıldığı B Word kripto para etkinliğnde sahne alan Elon Musk, Tesla’nın önümüzdeki dönemde araç alım satım işlemlerinde Bitcoin’i kullanacağını açıkladı. Bunun ardından 30 bin dolarların altında seyreden Bitcoin, yüzde 7.5 oranında değer kazanırken 32 bin dolarlık fiyatın yeniden üzeri test edilmiş oldu. Bununla birlikte Ethereum ve diğer kripto paralarda da ciddi değer artışları kaydedildi. Bilindiği gibi Bitcoin fiyatı salı günü 30 bin doların altına gerilemişti. Yeni açıklamaların sonrasında bir ara 32.500 doları da gördü. Musk konferansa Bitcoin, Dogecoin ve Ethereum yatırımları olduğunu da yineledi. Ethereum yüzde 7.5 yükselerek 2000 dolara ulaştı. Dogecoin de yüzde 7.5’lik artışla 0.19 doların üzerine çıktı.
 
İsmail ŞEN