Assos’ta el değmemiş doğası, temiz deniziyle sakin, huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için tam bir cennet olan Sokakağzı bayramda doldu taştı. Otel ve pansiyonlar yüzde yüz doluluk oranıyla hizmet verirken, tatilciler denizin keyfini çıkarttı.

Temiz denizi, sakin ve huzurlu görünümü ile tatil yapmak isteyenlerin tercih ettiği Assos Sokakağzı Kurban Bayramı’nda ilgi gördü.
 
Koyunevi Köyü'nün sahil kısmına verilen ve eskiden Yalı denilen Sokakağzı ismini koyda yer alan Sokak Deresi’nin döküldüğü yerden almış. Bölgede 1950'li yıllardan beri genellikle taş yığma sadece zeytin zamanı kullanılan binalar dikkat çekiyor. Bölge halkı geçimini zeytincilik, balıkçılık ve turizmle sağlıyor.
 
Sokakağzı'na ulaşmak için Assos'dan Babakale'ye doğru ilerleyen yola girmeniz gerekiyor. 16 km sonra varacağınız Koyunevi köyünden ilerleyerek köyün sahil kısmı olan Sokakağzı'na ulaşıyorsunuz.

Sokakağzı uzun yıllardır müdavimleri oluşmuş, bakirliğini koruyan bir yer. Sahil boyunca sıralanmış motel, pansiyon ve kamping alanları bulunuyor. Tahta masalı, çardaklı restoranları olan bölgede akşamları da bayram boyunca mekanlar full çekerken canlı müzik yapılan yerler tercih edildi.  Kumluk plajında tahta iskelelerin bulunduğu yerde tesisler de kumsala misafirleri için şemsiye ve şezlonglar koyuyor.

Cuma DEREN