Dokuz günlük bayram tatilini fırsat bilen çok sayıda turistin gelmesiyle bayram öncesinden itibaren yoğunluk oluştu. Kurban Bayramı’nı turistik beldelerde geçirmek isteyen Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşlar Çanakkale’ye akın etti.
 
TÜRSAB Başkanı Ahmet Çelik yaptığı değerlendirmede Çanakkale ve bölgesinin turizm açısından ciddi talep gördüğünü belirterek, “Başta adalar olmak üzere kent merkezinde doluluk oranımız yüzde yüze ulaştı. Bu talebin bayram sonrasında da devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

Ahmet Çelik yaptığı açıklamada ‘’Bölgemiz Çanakkale Balıkesir bölgesi bayram sırasında ciddi bir talep aldı. Hatta talep patlaması yaşandı diyebiliriz. Adalarımız yüzde yüze ulaştı, şehir merkezimiz dolulukta yüzde yüzlere ulaştı tabii bu bölge turizmcilerini sevindirdi. Açıkçası resmi tatilin uzaması günlerin birleştirilmesi bunda etkili oldu. Yasakların kalkması bunda etkili oldu. Fakat tatilini planlayan vatandaşlarımız iç pazarda özellikle milleti eğitim Bakanımızın Eylül'ün ilk haftasında açılacağının açıklamasıyla iki aya yaymış oldu. Temmuz ayının Bayram tatili ile birleştirmesiyle beraber 9 günlük tatili fırsat bildiler. Tatil için bölgemize akın ettiler tabiri caizse, bizim bölgemizin güvenli sertifikalı tesislerden tutunda rehberlerimize kadar ulaşım faaliyetlerimize kadar hiçbir eksiğimiz yok. Bu anlamda ciddi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Bu talebin biz bayram sonrasında da devam edeceğini düşünüyoruz. İzni olamayanlar bayram sonrasında daha rahat tatil edecekler olanlar ise bayram sonrası tatillerinde devam edeceklerini görüyoruz. Bu anlamda rezervasyonlarda ön taleplerde buradan bir istek geldiğini görüyoruz devam edeceğini düşünüyoruz, Tahminimiz okullar açılana kadar eylülün sonuna kadar bu yoğunluğun devam etmesi, yoğunluğun ne kadar fazla olduğunu da vapur geçişlerinde görüyoruz’’ dedi.

“DELTA VARYANTI BİZİ KORKUTUYOR”
Son dönemde oldukça tartışılan Delta Varyantı ile ilgili de değerlendirme yapan Çelik, ‘’Tabii Delta varyantı bizi korkutuyor. Korkutmuyor değil açıkçası en son Sağlık Bakanımızın yaptığı açıklamaya göre 36 ilde, bine yakın vaka görüldü. Bu turizm sektörünü korkutuyor ama sektörlerin içinde tedbirini alan sektörlerin başında turizm geliyor. Çünkü güvenli turizm sertifikasından tutun da, aşılanmış müşterilere kadar bu anlamda ciddi bir emek veriyoruz. Tesislerimiz tamamen doğaya yayılmış tesisler, Antalya tarzı oteller bölgemizde mevcut değil, daha çok doğa ile iç içe tesislerimiz var. Şehir içinde otellere kadar durumumuz böyle, Tatbikî önce sağlık önce insan hayatı söz konusu bizi korkutuyor ama vatandaşlarımızın aşılama oranının yüksek olması biliyorsunuz Çanakkale mavi renkte Türkiye'de bu durumumuz da açıkçası bize moral veriyor. Ama Avrupa'da biliyoruz vaka sayıları bugün yüzde 64 arttı. Hatta Türkiye İngiltere'de kırmızı listeden çıkamadı. Korkutuyor ama biz elimizden gelen tedbirleri yeterince alarak, biz elimizden geldiğince en sağlıklı şekilde turizm sezonunu Eylül’e kadar gerçekleştirmeyi planlıyoruz’’ şeklinde konuştu.

İsmail ŞEN