Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden "7 Haziran Pazartesi gününden itibaren yaş sınırı olmaksızın tüm öğretmenlerimiz aşı olabilecek" açıklaması yaptı. Bu açıklamanın ardından gözler eğitimcilere çevrildi. Eğitim- Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar'a sorduk:
Aşılama başladı mı ne durumda ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter' dan yaptığı açıklamada, gelecek hafta aşılama programı için yeni bir dönemin daha başladığını belirterek, 7 Haziran'dan itibaren yaş sınırı olmaksızın tüm öğretmenlerin aşı olabileceğini duyurmuştu.

Fahrettin Koca, "Önümüzdeki hafta aşılama programımız için yeni bir dönem daha başlıyor. 7 Haziran Pazartesi gününden itibaren yaş sınırı olmaksızın tüm öğretmenlerimiz aşı olabilecekler. Aşı ile bağışıklık kazanacak ve salgını gündemimizden çıkaracağız. Bu güce güvenin" ifadelerini kullandı.  Sağlık Bakanının bu açıklamalarının ardından gözler öğretmenlerin kanadına çevrildi.

Açıklamaların ardından  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın aşı randevuları Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlandı. Mesai arkadaşlarımız an itibarıyla randevularını e-Nabız'dan alabilirler. Eğitim ailemiz adına tüm sağlık camiamıza teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

 Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı; Yasin Hacımusalar, ‘’Bilindiği gibi 6 Haziran'da Sayın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir açıklama yaparak 7 Haziran'dan itibaren yaş sınırı olmaksızın tüm öğretmenlerin aşı olabileceğini duyurdu. Bu karar eğitim çalışanları ve toplum sağlığı açısından geç de olsa olumlu bir gelişmedir. Daha önce de 40 yaş üstü toplam 813.400 öğretmen çoğu tek doz da olsa aşı yaptırmış veya tanımlanmıştı. Ancak şunu bir kez daha hatırlatmak gerekiyor. Eğitim hizmeti sadece öğretmenlerle gerçekleşmiyor. Eğitime katkısı olan usta öğreticilerin, ücretli öğretmenlerin, eğitim hizmeti verenler ile aynı ortamı paylaşan teknik personelin, öğrencilerin beslenmesini ulaşımını ve güvenliğini sağlayan eğitim emekçilerinin de hızlı bir şekilde aşılanması gerekiyor’’ dedi.

Şerife ERDEM