Bayramiç Ziraat Odası tarafından talep edilen ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl Nisan ayında Kazdağları eteklerinde 122 adet çelik ile 50 adet kestane ağaca aşı yapılmıştı. Özellikle Orman Köylüsüne büyük gelir sağlayacak olan aşıların tutması bölgede sevinçle karşılanırken boy atan aşıların bulunduğu orman alanını ziyaret eden Orman Bölge Müdürü Enver Demirci sahada incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Geçtiğimiz Yıl sonlarında Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştiren ve Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyaretinde Çanakkaleli Milletvekilleri ile bir araya gelen ve Bayramiç İlçesinin doğası hakkında bilgi veren Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, kestane aşısı talebinde bulunmuşlardı. Oda Başkanı Pehlivan ve üyelerin talebi dikkate alınarak geçtiğimiz yıl  Nisan ayında Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü, Mekkare Orman İşletme Şefliği sınırlarında, Serhatköyü kestane pınarı mevkiinde 137 no.lu bölmede deneme amaçlı olarak aynı yöreden  elde edilen 122 adet çelik ile   yapılan aşı çalışmaları başarıya ulaşmıştı. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan 122 adet çelik ile 50 adet kestane ağaca aşı tutması ile bu yıl aşılar boy attı. Aşıların bulunduğu orman alanını ziyaret eden Orman Bölge Müdürü Enver Demirci sahada incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Orman Bölge Müdürü Enver Demirci Sahayı Gezerek Bilgi Aldı
Çanakkale Orman Bölge Müdürü , Bayramiç Orman İşletme Müdürlüğü, Mekkare Orman İşletme Şefliği Kestane Pınarı mevkiinde yöre halkına ve orman köylüsüne kestaneden elde ettikleri geliri artırmak, kalitesini ve pazar fiyatını yükseltmek amacıyla aşılama yapılan sahaları gezerek  incelemelerde bulundu.  Yapıla saha ziyaretinde  Bölge Müdürü Enver Demirci ‘ye  Bölge Müdür Yardımcısı Yusuf Karartı, Bayramiç Orman İşletme Müdürü Zafer Özbek eşlik etti.  Kazdağlarında kestanenin doğal olarak yayılış gösteren ormanlık alanlarda yapılan arazi incelemelerinin ardından bir açıklama yapan  Orman Bölge Müdürü Enver Demirci “ Kazdağları'nda doğal olarak yetişen kestaneleri ekonomiye kazandırmak ve yöre insanının gelir seviyesini artırmak amacıyla yapılan kestane aşılama çalışmasının milli ekonomiye ve orman köylüsüne büyük katkı sağlayacak. Bizler de bu adımın atılmasına vesile olarak kestanelerin büyüyene kadar takipçisi olacağız” dedi. 
 
Cuma Deren