Sağlık Bakanlığı 10 Mayıs itibari ile aşılananların sayısını güncelledi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan güncellenmeye göre Çanakkale’de toplam 277 Bin 985 kişi aşı oldu. 1. Doz aşı olanların sayısı 157 bin 265 kişi olurken 2. Doz aşı olanların sayısı ise  120 bin 720’ye  ulaştı.

2020 Yılının başında Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılarak pandemi ilan edilen Koronavirüsü kontrol altına alınamıyor. Bilinen bir tedavisi olmayan bu virüse karşı yapılan yek çağrı Maske Mesafe ve hijyen olmuştu. Daha sonra bilim insanlarının çalışmaları ile Koronavirüs aşısı üretimi gerçekleştirdi. Bir çoğu test aşamasını tamamlayarak üretime geçilen Aşılamalar ülkemizde de devam ediyor. ilk vakası ülkemizde geçtiğimiz yıl Mart ayında görüldü ve O günden bu yana koronavirüs ile mücadele  tüm hızı ile devam ediyor. Çin, Almanya ve son olarak da Rusya’dan alınan aşılar riskli gruplar başta olmak üzere yapılmaya başlandı.  Ocak ayının başlarında Sağlık Çalışanları ile başlayan aşılama daha sonra risk grubundaki 80,60 ve 65 yaş üzeri vatandaşların aşılamaları gerçekleştirildi.  Öğretmenler ve Basın mensupları da aşılanırken, tüm ülkede aşılama çalışmaları devam ediyor.

Koronavirüsten kurtulmak ve yeniden normalleşmek için tek çare olarak görülen Aşı çalışmaları Ülkemizde bir çok grupta tamamlandı.  Sağlık Bakanlığı 10 Mayıs itibari ile güncellediği aşılama sayısında Ocak Ayından bu yana ülke genelinde 25 Milyon 55 bin 782 doz aşı yapıldı. 1. Doz aşılamaları 14 Milyon 637 bib 15 olarak gerçekleşirken, 2. Doz aşı ise 10 Milyon 448 bin 767 olarak gerçekleştirildi.

Sürecin başından bu yana Çanakkale’de de aşılamalar gerçekleştirildi. Özellikle Normalleşme sürecinde vakaların tavan yaptığı ve birinci sırayay yükseldiğimiz son haftalarda aşılama çalışmaları da hızlandırıldı. Ramazan ayı nedeni ile iftardan sonra da eski devlet hastanesinde yapılan aşılamalarda Çanakkale’de toplam 277 Bin 985 kişi aşı oldu. 1. Doz aşı olanların sayısı 157 bin 265 kişi olurken 2. Doz aşı olanların sayısı ise Çanakkale’de 120 bin 720’ye  ulaştı.

Şerife Erdem