Covid Pozitif olduğunu duyuran partili İl Genel Meclis üyesine Geçmiş olsun dileyip, ardından da;
"umarım meclise taşınmıştır" temennisinde bulunan CHP il Başkanı Metin Ümit Ural' a çarpıcı ifadeler ile tepkiler yağdı.

ÇEVİR KAZI YANMASIN
ÖNCESİ - SONRASI
Covid testinin pozitif olduğunu sosyal medya hesabından duyuran CHP' li Meclis üyesi İsmail Gürses' in paylaşımına yaptığı yoruma tepki toplayan CHP il başkanı Ural, daha sonra adeta çark etti,
İlk yorumunu güncelledi; “Geçmiş olsun, umarım meclise taşınmamıştır.” İfadesine ek olarak; “ (Yazım hatası olduğunu gördüm, yazının akışı umarım meclise taşınmamıştırı gerektiriyor zaten, otomatik hızlı yazım hatası için özür dilerim)” diye yazdı.

Siyaset kamuoyu, “Siyasette dil sürçmesine verilebilecek çok örnek var iken, güya şimdi de el sürçmesine tanık olduk” şeklinde sözler ile durumu yorumladı.
CHP il Başkanı Ural’ ın ilk paylaşımına bir Çanakkalelinin zehir zemberek sözler ile karşılığı şöyle oldu;
“ Bu sebepten yıllardır iktidar yüzü göremediniz ve bir sittin sene daha göremeyeceksiniz.
Sonuçta gel gör ki partin belli zihniyetin belli, ama cinsin belli değil. Ne cins bir insan bu cümleyi kurar onu da anlamak mümkün değil.”

BİR TEPKİ DE BAŞKENT’ TEN…
“İNSANMISINIZ ?”
İl Genel Meçlisi Başkanlığı seçiminden çıkan başarısızlığın sorumluları arasında ismi zikredilen CHP İl Başkanı Ural’ın, Meclis üyesinin yaptığı paylaşıma getirdiği yoruma, attığı tweet ile tepki veren bir isim de, AK Parti Gurup başkanvekili Turan oldu.
Çanakkale Milletvekili de olan Av. Bülent Turan, CHP İl Başkanı Ural’ ın Partili Meclis üyesinin paylaşımına yaptığı yorumu da ekleyip, şu tweet’i attı;
“Hep diyoruz, CHP yalanlarıyla, iftiralarıyla, başka başka hesapların iç uzantısı olmaktan da öte..
İŞte, CHP ÇKale İl Bşk’ nın Covid-19 olan Mec lis üyesine yorumu; “Hastalık tüm meclise bulaşsın” !
Çünkü Cumhur İttifakı’nı Bşk seçti. Utanmazlığın nirvanası İnsanmışızınz?”.   

------------------------------------------
URAL’ IN O TEMENNİSİNİ, TURAN’DAN SORU;
“İNSANMISINIZ..?”
------------------------------------------

Siyaset kamuoyu bunu da gördü. Kaybedilen Meclis Başkanlığı ve çöken Yerel iktidarın sorumluları arasında ismi anılan CHP İl Başkanı Ural’a, bu kez yaptığı bir paylaşımdaki temennisinden dolayı tepki yağdı.
Siyaset kamuoyu, “Siyasette dil sürçmesine verilebilecek çok örnek var iken, güya şimdi de el sürçmesine tanık olduk” şeklinde sözler ile Başkent Ankara’da da teki toplayan paylaşımı yorumladı.
İl Genel Meclis başkanlığı seçiminin sonrasında, CHP’ li Merkez ilçe Meclis üyesi İsmail Gürses, sosyal medya hesabından Covit-18 testinin pozitif çıktığını duyurdu.. Gürses’e, farklı siyasi görüşlerden geçmiş olsun mesajları yağar iken, Partisinin il başkanı Metin Ümit Ural çok tepki toplayan biri ifadeyi kaleme aldı.

İl Genel Meclis başkanlığı seçimini kaybedip, Yerel iktidardan da olan CHP’ nin Çanakkale il Başkanı Ural, Covid Pozitif olduğunu duyuran partili İl Genel Meclis üyesine önce Geçmiş olsun diledi,  ardından kurduğu cümle şöyle oldu; "umarım meclise taşınmıştır"
Bu temenniye, Çanakkaleliler sessiz kalmadı. Gürses’e geçmiş olsun dileklerini sunan farklı siyasi düşünceye mensup Çanakkalelilerden biri CHP il Başkanı Metin Ümit Ural' a çok sert sözler ile karşılık verdi.

Tepkili vatandaş Ural’a yönelik şu ifadeleri kaleme aldı; “ Bu sebepten yıllardır iktidar yüzü göremediniz ve bir sittin sene daha göremeyeceksiniz.
Sonuçta gel gör ki partin belli zihniyetin belli, ama cinsin belli değil. Ne cins bir insan bu cümleyi kurar onu da anlamak mümkün değil.
Sen ve senin gibi canlılara diyecek söz veya kelime bulmakta zorlanır oldum son zamanlarda. Zira ne desem hafif hangi sıfatı kullansam sıfat sahibine hakaret oluyor. #TDK göreve

URAL, TEPKİLER ÜZERİNE YORUMUNU GÜNCELLEDİ.
CHP İl Başkanı, Meclis üyesinin paylaşımına yaptığı yoruma yağan tepkiler ardından, ilk yorumunu güncelleyip; ”Geçmiş olsun, umarım meclise taşınmamıştır. (Yazım hatası olduğunu gördüm, yazının akışı umarım meclise taşınmamıştırı gerektiriyor zaten, otomatik hızlı yazım hatası için özür dilerim.)” ifadelerini kullandı.

URAL’ IN O TEMENNİSİNE,, TURAN’DAN SORU;
“İNSANMISINIZ..?”
İl Genel Meçlisi Başkanlığı seçiminden çıkan başarısızlığın sorumluları arasında ismi zikredilen CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın, Covid-19 testi pozitif çıkan, Merkez ilçe CHP İl Genel Meclis üyesi İsmail Gürses’ e geçmiş olsun diledikten sonra yaptığı temennisine, İktidar kanadından tepki gecikmedi.
AK Parti Grup başkanvekili Av. Bülent Turan, Ural’ ın tepki toplayan temennisi eşliğinde hayli sert ifadelerin geçtiği bir tweet attı.
İktidar kurmayı AK Parti Gurup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, CHP İl Başkanı Ural’ ın Partili Meclis üyesinin paylaşımına yaptığı yorumu da eklediği twet’ inde
“Hep diyoruz, CHP yalanlarıyla, iftiralarıyla, başka başka hesapların iç uzantısı olmaktan da öte..
İŞte, CHP ÇKale İl Bşk’ nın Covid-19 olan Mec lis üyesine yorumu; “Hastalık tüm meclise bulaşsın” !
Çünkü Cumhur İttifakı’nı Bşk seçti. Utanmazlığın nirvanası İnsanmışızınz?” diye sordu.

Erdem Sürek