2020 Mart ayında görülen ilk vakanın ardından sayının artmasını önlemek amacı ile 30 Mart 2020’de Sahillerde ve kordon boyunda valiliğin kararı ile kalabalıkları önlemek amacı ile bariyerlerle kapatılmıştı. 1 Haziran 2020’de başlayan normalleşme süreci ile tekrar kaldırılan bariyerler 9 ay sonra yeniden konularak vatandaşların kordonboyu ile bağlantısı kesildi.

Türkiye'nin risk haritasında 'çok yüksek risk' ile 'kırmızı' kategoride yer alan Çanakkale'de, 100 bin nüfusta görülen vaka sayısı 3-9 Nisan tarihleri arasında 797,34'ye yükseldi. Bu sonuçlara göre Çanakkale haftalık vaka sayısıyla Türkiye'de üçüncü sırada yer aldı. Çanakkale'de vaka sayısı 8 Şubat'tan bu yana 21 kat artmış oldu.  Bu nedenle Önceki gün Vali İlhami Aktaş Başkanlığında gerçekleştirilen İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından bazı alanların kapatılmasına karar verildi.  Kentte vaka sayılarının çok yüksek seyretmesinde insanların temasının büyük rol oynadığını gerekçe gösteren İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, ek koronavirüs tedbirleri aldı. Buna göre; Çanakkale merkezi, Kepez beldesi ile Güzelyalı ve Dardanos sahil bantları ile park ve bahçeler, yoğunluğu önlemek için 17 Mayıs günü saat 05.00’e kadar vatandaş girişlerine kapatıldı. Kapılara bilgilendirici afiş asıldı. Kordon boyuna da polis bariyerleri dizilerek vatandaşların girişi önlendi. Polis ekipleri, yasaktan haberi olmayıp kordon boyunda yürüyen vatandaşları da bilgilendirdi. 

9 Ay Sonra Yeniden Bariyerlerle Kapatıldı
2020 Mart ayında görülen ilk vakanın ardından sayının artmasını önlemek amacı ile 30 Mart 2020’de Sahillerde ve kordon boyunda valiliğin kararı ile kalabalıkları önlemek amacı ile bariyerlerle kapatılmıştı. 1 Haziran 2020’de başlayan normalleşme süreci ile tekrar kaldırılan bariyerler 9 ay sonra yeniden konularak vatandaşların kordonboyu ile bağlantısı kesildi.  Kordon boyunun yanı sıra Kapatılan alanlar arasında vatandaşların yoğun olarak bulundukları Halk Bahçesi, Özgürlük Parkı, İskele Meydanı, kordon boyu ve yeni kordon bulunuyor. 
 
Cuma Deren