Kaybedilen İl Genel Meclis Başkanlığı ve çöken ‘Yerel İktidar’ dan sorumlu isimler arasında adı dile gelen ve günlerdir siyaset kamuoyunda tartışılan ‘Seçim Mağlubiyeti’ meselesini, yaşanan flaş gelişme gündemin ikinci sırasına çekti.

CHP kurmayı Erkek’ in isminin de aralarında yer bulduğu ‘Dokunulmazlıkları kalksın’  listesi, siyaset kamuoyunda adeta bomba etsisi yarattı.
Kılıçdaroğlu ve kurmayları dahil 10 CHP’ li hakkında hazırlanan fezleke ve ‘Dokunulmazlık’ dosyası gelişmesi, farklı siyasi görüşe sahip Çanakkalelilerin çeşitli yorumları ile değerlendirildi.
Kimi seçmene göre, CHP’ li Erkek’ in geçtiğimiz yılarda yaptığı; “Sınırımızda PYD olsun…” şeklindeki açıklaması, Dokunulmazlık dosyası sürecinin başlama nedeni sayıldı.
Siyaset kamuoyunda dillenen ve kulaktan kulağa yayılan Yorumlarda, Çanakkale Milletvekili de olan CHP Genel başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek’ in PYD’ ye dair sözleri, ‘o gün’ edildiği şekliyle tekrarlandığı gözlendi.

---------------------------------------
ERKEK’ DE, O DOSYADA…
---------------------------------------
 
CHP’ de fezleke ve Dokunulmazlık dosyası şoku yaşanıyor. Başkent Ankara’nın gündemine damga vuran flaş gelişme, Çanakkale’ de de bomba etkisi yaşattı.
Çanakkale Milletvekili ve partisinin Genel başkan yardımcısı CHP ‘ li Erkek’ in, Dokunulmazlık dosyasında isminin geçmesi, siyaset kamuoyunun birinci maddesine dönüştü.
Yaşanan bu flaş gelişme, Çanakkale siyaset kamuoyunun tartışma konusu, İl Genel Meclis başkanlığı seçiminden çıkan sonucu adeta ikinci plana itti.
CHP’ nin Yerel iktidarının çöktüğü o seçimin sorumluları arasında, İl  ve Merkez ilçe Başkanları ile  birlikte ismi zikredilen  CHP Genel  Başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek, Başkentin siyaset gündemine de damga vuran son gelişme ili adeta gündem dışı kaldı.

CHP’li Erkek’ in adı, bu kez Dokunulmazlık dosyası meselesi nedeniyle kamuoyunun çarpıcı ifadelerle yaptığı yorumlarda anılır oldu.
Farklı siyasi görüşe sahip birçok seçmene göre,  CHP’ li Erkek’ in geçtiğimiz yılarda yaptığı; “Sınırımızda PYD olsun…” şeklindeki açıklaması, Dokunulmazlık dosyası sürecinin başlama nedeni sayıldı.
Siyaset kamuoyunda dillenen ve kulaktan kulağa yayılan Yorumlarda, Çanakkale Milletvekili de olan CHP Genel başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek’ in PYD’ ye dair sözleri, ‘o gün’ edildiği şekliyle tekrarlandığı gözlendi.

FLAŞ GELİŞMEYİ, ULUSAL BASIN MANŞETLERE TAŞIDI
Birçok basın yayın organı; “CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in Dokunulmazlık Dosyası TBMM’de” başlığı ile gelişmeyi kaleme aldı.
Aralarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ nun da bulunduğu 10 milletvekiline ait fezleke ve dokunulmazlık dosyalarının, TBMM Başkanlığına sunulduğunun öğrenilmesi, Siyasetin gündemini bir anda değiştirdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek’in fezlekesi de Meclise ulaştığı öğrenilenler arasındaydı.
Alınan bilgiye göre, Fezlekeleri Karma Komisyona sevk edilen Milletvekillerinin isimleri şöyle;
 CHP'den İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek,  İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül

ERKEK, SON OLARAK
10 YENİ İSİMLE BİRLİKTE, TOPLAM 1300
TBMM’ de, fezleke ve dokunulmazlık dosyası sayısı, yeni 10 isim ile birlikte 1300’e yükseldi.
 
Cuma Deren