Kapatılma süreci yaşayan HDP’nin Çanakkale İl Başkanlığını ziyaret eden CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, ziyarete dair çektiği fotoğrafları “Birleşerek, dayanışarak ve Demokrasi güçlerinin desteğini alarak başaracağız” sözleri ile sosyal medyadan paylaşmasının ardından MHP İl Başkanından sert tepki geldi. Yine Sosyal Medya üzerinden yayınladığı bir yazı ile sert tepki gösteren MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım “PKK uzantısı ile birleşmek, dayanışmak ne demektir? Milletin gözünün içine baka baka hainlerle birleşmek. HDP ile ‘Demokrasi?’ Düpedüz Saçmalık. Şehitler Diyarımızda, terör uzantıları ile dayanışmak, kaynaşmak, Şühedamıza ağır şekilde saygısızlık etmektir” dedi.
 
Terör  örgütü PKK’nın siyasi uzantısı haline gelen HDP’nin kapatılma kararı ülke gündeminde sıcaklığını kururken bir sıcak gelişme de Çanakkale’de yaşandı. Son günlerde Cumhur İttifakı’nın sürekli  vurguladığı CHP-HDP ortaklığı ülke gündeminde sürekli yer bulurken Çanakkale’de de bu durumu alevlendiren CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural oldu.  CHP İl Başkanı Ural, İl Yönetimi ile birlikte  Perşembe günü HDP İl Başkanlığını ziyaret ederek  destekte bulunurken, ziyarete dair çekilen fotoğrafları da sosyal medya hesabından paylaşarak “Birleşerek, dayanışarak ve Demokrasi güçlerinin desteğini alarak başaracağız” sözleri ile paylaştı.

CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın bu ziyaret ve paylaşımına en sert tepki de Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım’dan geldi.  CHP İl Başkanının paylaşımını ve ziyareti,  yine Sosyal Medya hesabından bir paylaşım yaparak tepki gösteren MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım “CHP-HDP kol kola ayıptır ayıp. CHP'li Başkan kirli kapılarda fink atıyor. CHP Çanakkale İl Başkanı HDP’yi ziyaret edip ‘Birleşip, dayanışarak, demokrasi güçlerinin desteğiyle başaracağız’ demiş. PKK uzantısı ile birleşmek, dayanışmak ne demektir? Milletin gözünün içine baka baka hainlerle birleşmek. HDP ile ‘Demokrasi?’ Düpedüz Saçmalık. Şehitler Diyarımızda, terör uzantıları ile dayanışmak, kaynaşmak, Şühedamıza ağır şekilde saygısızlık etmektir” dedi.

Güvenlik Güçlerimize Kurşun Sıkanla Dayanışmak Suça Ortak Olmaktır
Sosyal Medya hesabı üzerinden yayınladığı yazılı açıklamasında, CHP İl Başkanını hainlere karşı uyaran MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım “ CHP'li başkan dikkat etmelidir. Ülkemize her fırsatta saldıran, an kollayıp Kahpelik eden, güvenlik güçlerimize kurşun sıkanlarla birleşmek, dayanışmak, ‘Suça Ortak Olmak’  demektir. Cennet Vatanımızın Kuyusunu Kazmaya Teşebbüs Etmek demektir. Özellikle Kapatılması için yargı sürecinin başladığı şu günlerde, HDP’nin kirli kapılarında fink atmak Manidardır. Ağır Sonuçlar doğurur. Kirli birlikteliği İP’le saran paydaşları, Çanakkale de Şehitler diyarımızda gezinirken akıllarına, kalplerine Şühedamız hiç gelmiyor mu?.. Hainler için düzenlenen Fezlekenin ‘Önüne Arkasına Bakalım’ deyip siyasi cambazlığa yeltenerek, fırsat kollayanlar, ‘Çanakkale Ruhu’ gönlünüze, vicdanınıza seslenmiyor mu? Defaten Vurgulandı. Neyine bakacaksınız? Fezlekelerin, önünde Hukuk, arkasında Adalet vardır. Yetmiyorsa bu sizlere, önünde millet, arkasında da devlet olduğunu mutlaka göreceksiniz.  Demokrasi  kamuflajını bürünüp, Hainlerle kirli ilişkiler kurarak, habis bağlantılar içerisine kimler dahil oluyorsa, bilmelidirler ki Türk Vatanımızın korkusuz erleri ilelebet yaşayacak, hainlere de göz açtırmayacaktır. HDP-CHP birlikteliğinin başaracağı Ütopya sına kapılan CHP Çanakkale İl Başkanı'na tavsiyem, 2023' te Cumhur İttifakımızın açık ara farkla kazanarak, lider ülke Türkiye' yi emin adımlarla gerçekleştireceğimizi Aklından Çıkarmamasıdır” ifadelerine yer verdi.
 
Cuma Deren