ÇOMÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, açık açık yazdı;
“Hakikaten Vaziyet Çok Vahim…”

Yavaşlamayan vaka sayıları, yaşamı sonlandırmak üzere devredeki ölümcül Virüsün işini adeta kolaylaştırmaya yetti.
Hastane yatak sayılarına ilişkin bilgi veren Tabip Odası Başkanı Dr. Erensoy, endişe veren tablonun boyutunun, daha da ürküten halde olduğunu doğruladı.
Prof. Dr. Şener’ in çarpıcı paylaşımına yönelik bir soruya verdiği,
“Kayıplar olacak…” yanıtı, hayli çok ürkütücü oldu.
---------------------------------------
ŞENER’ İN PAYLAŞIMINA  SORU GELDİ,
 YANITI KORKUTAN İFADE İLE VERDİ;
“KAYIPLAR OLACAK…”
---------------------------------------
Vaka sayıları uçuşa geçti, Uzmanların sözleri ve duruma getirdikleri teşhisi, hayli korkutan türden geldi.
Pandemi’ nin başından buyana yoğun çaba gösteren ekibi ile Korona savaşçısına dönüşen bir isim, öyle sözler etti ki, yaptığı paylaşımı; “Allah korusun” dedirtti.
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, açık açık yazdı; “Hakikaten Vaziyet Çok Vahim…”
Prof. Dr. Şener’ in korkutan teşhisine, Çanakkale’de yaşayan bir akademisyen olan Bülent Tansel Çoban, “Sayın hocam, vahim durumu sürü bağışıklığı için lehte bir durum olarak okumamızda sakınca var mıdır? Aşı olan kitleyi de göz önüne alırsak…” şeklinde bir soru yöneltti.
Şener’ in yanıtı daha da ürküten türden geldi; “Kayıplar olacak… Sürü bağışıklığı en son düşündüğüm şey şu anda.. açıkçası….”
BİLGİLENDİRMEYE DEVAM…
Pandemi  nedeniyle aylardır kamuoyunu bilgilendiren Prof. Dr. Şener,   ‘Covid 19 Günlükleri’ başlığı ile yaptığı  yeni bir paylaşımında, şu bilgileri aktardı;
 “Yerli ve milli Varyant var mı? 1. İzmir Biomedicine Genome Center’in yaptığı mutasyon değerlendirmesine göre- Türkiye’de varyant ortalaması %10.18...
Dünyada ise bu oran %8.01...Afrika varyantını in olduğu coğrafyada %8.47...Brezilya varyantının olduğu coğrafyada %9.32...
2. Türkiye’de ki mutasyon yükü bu kadar yüksek iken Türkiye varyantının sadece adını koymak kalmış diye düşünüyorum...
3. Bunun pratik sonucu nedir? Derseniz!
 A- Bu varyant - var ise- daha da bulaşıcı olabilir; ki şu andaki durumu daha iyi açıklar
 B- Ek önlemleri almak gerekir, hastalık yükü vs azaltmak için,
 C - Yerli aşı çalışmalarında dikkate alınması gereken bir ayrıntıdır...”
ARTIŞLAR VE DOLAN YATAKLAR…
Prof. Dr. Şener’ in, okuyanı korkutan ve endişeye düşüren paylaşımları bir yanda, ürküten tablonun doğurduğu sonuca ilişkin çarpıcı bir bilgi paylaşıma da Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy imza attı.
Şehirdeki koronavirüs vaka sayılarının hızlı artışının ardından Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy çeşitli açıklamalarda bulundu.
Erensoy, hastanelerde yoğun bakımların dolu olduğunu söyleyerek, “Sadece yoğun bakım servislerinde değil hastanelerin koronavirüs servislerinde de durum aynı. Yani servislerde de yatak konusunda sınırdayız” ifadelerini kullandı.
Cuma Deren