Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği yönetimi gerçekleştirdiği Sivil Toplum Kuruluşu ziyaretleri kapsamında Disk Genel İş Sendikası Çanakkale Şubesini ziyaret ederek, Emeklilikte yaşa takılan işçilerin durumları değerlendirildi.
 
Yıllarca verilen emekler, ödenen primlere rağmen Emeklilikte yaşa takılanlar, üstelik asgari ücret altında maaş alarak geçinemeyen emeklilerin dertlerini paylaşmak ve işçilerin sıkıntılarına çözüm aramak amacı ile Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Murat Çağlayan ve yönetimi, gerçekleştirdikleri Sivil Toplum Kuruluşu ziyaretleri kapsamında Disk Genel İş Sendikası Çanakkale Şubesini ziyaret ederek, Şube  Başkanı Metin Ceylan ile bir araya geldiler.  Ziyarette emeklilikte yaşa takılanlar ve Emekli olan işçilerin asgari ücret altında maaş alması konuları değerlendirildi.
 
Ziyaret sonrası bir açıklama yapan ve ziyaretin detayları hakkında bilgiler veren Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar  Derneği Başkanı Murat Çağlayan “Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu olarak, Disk Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Sayın Metin Ceylan'ı ziyaret ettik. Kendilerine ve yönetimine göstermiş oldukları ilgi ve vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Hem kendi haklarımızın iadesi hem de çocuklarımızın geleceği için, asgari ücret altında emekli maaşları olmaması ve çalıştıkça, ürettikçe, fazla prim ödedikçe düşen emekli maaşları olmaması için Emek ve alın terimizin mücadelesine devam ediyoruz.
Bizimkisi bir hak hikayesi vermeye devam edeceğiz” dedi.  
 
 
Çanakkale Disk Başkanı Metin Ceylan ise ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada   “Emeklilikte Yaşa Takılanlar Dernek Yönetimi ile yaptığımız görüşmede, Çanakkale Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu olarak EYT Derneği ile pandemi koşullarının müsaade etmesi durumunda ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Üyelerimizden emeklilikte yaşa takılanları, EYT Derneğine üye olmaları ve mücadele etmeleri gerektiği konusunda bilgilendireceğiz. Malumunuz hepimiz emeklilikte birgün yaşa takılacağız. Yapılan bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için gerekli mücadeleyi hep birlikte büyüteceğiz. Disk olarak EYT’lilerin sesine ortak olacağız. Ben imza verdim, üyelerimizden destek talep edeceğiz aynı zamanda” ifadelerini kullandı.
 
Şerife Erdem