Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) işbirliği ile  Bigalı çiftçilere Onuncu Başvuru Çağrı İlanı hakkında bilgiler verildi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Bugün İlçe Müdürümüz Fevzi Atmaca, Ziraat Mühendisleri Mustafa Yıldırım ve Ayhan Tuna, Güney Marmara Kalkınma Ajansı uzmanları, TKDK uzmanları ve üreticiler katıldı . Toplantıda,  Onuncu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında destek verilecek TKDK destekleri ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamındaki 14. etap kırsal ekonomik altyapı yatırımları ile tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi ile ilgili proje hazırlığındaki potansiyel başvuru sahipleri, çiftçi, kooperatif ve firma temsilcilerine ayrıntılı bilgi verildi. Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi.
10’uncu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar ve Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar tedbirleri kapsamında başvurular kabul edilecek iller arasında yer alan Çanakkale’de bilgilendirme çalışmaları başlatıldı.
Yapılan ilan duyurusu kapsamında Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamında  Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler desteklenirken
Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar destekleme kapsamında ise  Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması konusunda destekler sağlanacak.

 
Şerife Erdem