Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen 7. Olağan Kongresinin ardından yeniden güven tazeleyen İl Başkanı Naim Makas, dün gerçekleştirdiği basın toplantısı ile yeni dönemde görevde yer alacak Yönetim Kurulu Üyelerini Tanıttı.

7. Kongresini gerçekleştiren AK Parti İl Başkanlığına yeniden seçilen Naim Makas Yönetimini oluşturdu. Makas, bundan sonraki süreçte aktif görev alacak yeni yönetimini düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı. Çanakkale Ticaret Borsası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Tanıtım Toplantısında bir açıklama yapan İl Başkanı Naim Makas “AK Parti bir kadro hareketidir, erdemliler hareketi ile gönüllere girmeyi şiar edinmiş ve şahısların enaniyetlerinden ari, ben merkezli değil biz olabilmeyi başarmış bir partidir. AK Parti; Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın
‘gönül seferberliği’ dediği anda, 7 günde 9 bin Çanakkaleli hemşehrimizin üye koçanına imza attığı partidir.Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan haricindeki herkesin tartışılabilir olduğu partimizde şahıslar değil; Büyük Türkiye’nin en güçlü teşkilatına sahip partimizin iktidarıyla sağladığı hizmetleri ve devletimizin âlî menfaatleri esas alınır. Hamd olsun ki, istisnasız girdiği tüm seçimleri kazanmış ve aziz milletimizin teveccühüne mashar olmuş bir partinin mensuplarıyız. Bu sebeple AK kadrolarda yer almak tabi ki de bir ayrıcalıktır ancak  edata  bir bayrak yarışı anlayışıyla çalışan AK Kadrolarımız; süreç içerisinde kendini yeniler ve gönüllü olan herkese bu hizmet halkasında yer vermeye çalışır. Tam da bu yönüyle partimiz, aziz milletimize mal olmuş, milletimizin partisi olmuştur.
Tüm kongrelerimizde defaten dile getirdik ve bu süreçte de yaşadık;      AK Parti kadroları yenilenir, tazelenir ve heyecanla yoluna devam eder. Partililerimizin eskisi yenisi olmaz, dün de hizmet eden AK Partilidir, bugün de… Nitekim İl kongremizde yerini başka bir AK Parti sevdalısı kardeşimize devreden arkadaşlarımız, yeni dönemde de partimizin çeşitli kurul ve komisyonlarında görev alarak katkı sağlamaya ve kutlu davasına hizmet etmeye devam ediyor. 20 Ocak 2021 tarihinde hafta içi olmasına, pandemiye ve herkesin iş anlamında yoğun olduğu bir saat dilimi olmasına rağmen, şu ana kadar ki en yüksek delege katılımıyla 7. Olağan İl Kongremizi gerçekleştirdik.
2023 ve 2024 seçimlerine hazırlanacak olan bu kadro inşallah devletimizin 2023, 2051 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi adına üzerine düşeni yapmak için var gücüyle çalışmaya devam edecek” dedi.

Vatandaşlarımıza Dokunmaya Devam Edeceğiz
Naim Makas “Yakın bir zamanda gerçekleştireceğimiz; İl Kadın ve İl Gençlik Kolları kongrelerimiz ile birlikte kongre ve teşkilatlanma dönemlerini geride bırakıyoruz. 12 ilçe, 11 belde, 576 köyümüzün toplamında 1400 sandığa gidecek ve tek tek vatandaşlarımıza dokunmaya devam edeceğiz.  Şehrimize yeni dönemde hizmet edecek olan bu kıymetli kadromuzu oluştururken, her zamanki gibi belli kriter ve usullerden taviz vermedik” dedi.

Yönetim Kurulunun 12 Üyesi Kadın
Yönetim Kurulu üyelerinin dağılımına da değinen Naim Makas “Yönetim kurulumuzun; 12’si bayan, ki bu hanım kardeşlerimizden 1’i önceki dönem Kadın Kolları İl Başkanımız, 1’i Belediye Meclisinde Grup Başkanvekilimiz. Bu kıymetli tabloya göre yönetimimizin 3’te 1’i hanım kardeşlerimizden oluşmaktadır. Ayrıca 35 yaş altı 11 genç arkadaşımız var. Bu anlamda il yönetim kurulumuzun yüzde 30’u genç kardeşlerimizden oluşmaktadır. Bu tablo; AK Parti’nin gençlere ve kadınlara verdiği önemi net bir şekilde bir kez daha ortaya koymaktadır. Gençlik Kolları kademesinde yetişmiş sonrasında çeşitli kademe ve görevlerde davasına hizmet etmiş bir kardeşiniz olarak altını çizerek ifade etmek istiyorum ki; İl Yönetimi kadromuzda Kadın Kolları ve Gençlik Kolları kademelerimizde yetişmiş ve hizmet etmiş kardeşlerimiz şimdi de partimizin başka bir kademesinde partisine, davasına ve kentine hizmet ediyor. Bu tablo; AK Parti’nin ayrıcalıklı bir parti olduğunun da başka bir ispatıdır.
Ayrıca kadromuzda; geçmiş dönemde partimiz teşkilatlarında ilçe başkanlığı, belde başkanlığı, il genel ve belediye meclisi üyeliği, il kadın kolları başkanlığı görevlerini ifa etmiş kardeşlerimiz bulunmaktadır. Bunun yanı sıra kentimizin demografik yapısı ve dinamiklerini de gözeterek oluşturduğumuz ekibimizde; STK temsiliyeti, avukat, mali müşavir, esnaf, iş insanı, mühendis, kadın ve genç girişimci kardeşlerimize ilave olarak engelli kardeşlerimizle birlikte STK anlamında çalışmalarda bulunan, çeşitli uluslar arası müsabakalarda göğsümüzü kabartmış bir milli sporcumuz da bulunmaktadır. Sizlerin huzurunda; geçtiğimiz dönemlerde il ve ilçe teşkilatlarımızda görev almış partimizin kurucu üyelerine, göreve geldiğimiz günden bugüne destekleri ile her daim yanımızda olan kıymetli Grup başkanvekilimiz Sn. Bülent Turan ve KK Genel Başkan Yardımcımız/milletvekilimiz Sn. Jülide İskenderoğluna, yine kademelerimizin geçmiş dönem başkanlarına, yöneticilerine, milletvekillerimize ve dahi teşkilatımıza emek vermiş, yüreği AK Parti ile atan tüm büyüklerimiz ve kardeşlerimize emeklerinden ötürü şükranlarımıza sunar ve yeni dönemde birlikte hizmet edeceğimiz kıymetli yol arkadaşlarımı sizlerle tanıştırmaktan onur duyarım” dedi.

20 Ocakta yapılan 7. Olağan Kongrenin ardından yeniden İl Başkanı seçilen Naim Makas’ın  39 kişilik İl Yönetim Kadrosunda  Ahmet Şen, Ali İlhan İhsan, Arzu Bendeş, Arzu Yerlikaya, Cansu Güçlü, Coşkun Meriç, Çağrı Oğuzhan, Devrim Yazıcı, Enes Koz, Engin Azman,  Ertuğrul Aydın, Esra Yüksel, Ethem Hırçın,  Furkan Köseoğlu, Gülsüm Üstün, Gürsel Polat, Halil İbrahim Engin, Halil Sarıbaş, Halil Zahit Mert,  Halise Ölmez,  Hicran Yıldırım,  Hülya Duman,  Mehmet Şevik,  Metin Çelik, Murat Turgutalp, Mücahit Esin,  Nazlı Kara,  Necmi Mutlu, Oktay Koç,  Ömer Faruk Göktürk, Rasime Beyaz, Saime Avcılar,  Serkan Gündüz,  Sinan Erdoğan, Şükrü Değer Erken, Tuba Pala, Ümit Burunlular, Ünsal Dirlik, Yasin Öztürk seçildi.

Şerife Erdem